Apple ramane liderul producatorilor de telefoane mobile care ofera cea mai mare satisfactie in randul consumatorilor

0
192

ASCI 2013

Anual, American Customer Satisfaction Index (ASCI) publica sondaje in care ne prezinta cat de satisfacuti sunt consumatorii a diverse categorii de produse de ce au achizitionat. In cursul zilei de ieri, acestia au publicat rezultatele ultimului sondaj privind satisfactia consumatorilor americani fata de produsele pe care le detin, printre care se numara si telefoanele mobile. La fel ca si in anii trecuti, Apple este liderul acestui top la o distanta destul de mare de ocupantul locului al doilea, Motorola (Google). Chiar daca Apple genereaza in continuare o satisfactie mare in randul consumatorilor, ei au inregistrat o scadere fata de ultimul sondaj, in timp ce adversarii directi, Google si Samsung, au inregistrat cresteri importante.

In acest top, Samsung a avut cea mai spectaculoasa crestere, dar a ocupat abia pozitia a sasea din noua, deci este aproape irelevanta comaratia cu Apple. Daca Google a inregistrat o crestere si se aproprie de Apple, nu acelasi lucru putem spune despre HTC sau LG care au inregistrat scaderi destul de importante, fiind clasate pe ultimele locuri ale acestui top.

Scaderea Apple in acest sondaj este mica, dar oarecum importanta, multi dintre utilizatori fiind dezamagiti de compania din Cupertino pentru faptul ca generatiile trecute de iPhone se spargeau foarte usor, insa nu acelasi lucru il putem spune despre iPhone 5. Cresterea Samsung nu este o surpriza foarte mare, deoarece tot mai multi utilizatori de feature phone-uri au trecut la smartphone-uri, iar cele mai populare smartphone-uri low-end sunt cele produse de compania coreeana. Nu trebuie uitat faptul ca luna trecuta Apple a fost numita compania care genereaza cea mai mare satisfactie in randul consumatorilor de telefoane mobile de catre J.D. Power and Associates. Din pacate, acest top se refera numai la utilizatorii americani si nefiind cuprinsi utilizatorii din restul lumii.

 

Sursa: ASCI
- Reclamă -