AppleCare este un serviciu premium pe care Apple il ofera contra cost clientilor care isi cumpara orice Mac, iPhone, iPad ori iPod de la ei. Acest serviciu extinde cu o anumita perioada de timp garantia produsului, ofera o mai buna asistenta tehnica si repara sau inlocuieste produsul cand este stricat aproape in orice fel de conditii. Acest serviciu este disponibil de mult timp pentru clientii Apple, dar cei din Cupertino doresc sa faca unele modificari in viitorul apropiat. Intr-o sedinta care a avut loc joi in cadrul campusului Apple, un vicepresedinde al companiei a anuntat echipa ca AppleCare si politica de reparare a device-urilor stricate se vor schimba incepand din aceasta toamna.
In primul rand, cei de la Apple doresc sa schimbe serviciile AppleCare si AppleCare+, care in acest moment sunt legate de fiecare device in parte si le cer clientilor, care doresc sa aiba parte de o garantie extinsa si de alte cateva facilitati, sa cumpere un nou plan AppleCare pentru fiecare Mac sau iOS device pe care il achizitioneaza. Apple doreste ca acest serviciu sa fie legat de client si nu de fiecare produs in parte, acestia putand oferi ceva asemanator unor abonamente AppleCare care vor acoperi mai multe device-uri simultan. Totodata, noul serviciu ar urma sa includa suport 24/7 pentru clienti si un suport telefonic gratuit in primele 90 de zile pentru toate produsele si nu doar pentru Mac-uri cum este in prezent. Pe langa toate acestea, Apple ar putea oferi si sesiuni de instruire in interiorul magazinelor pentru cei care isi achizitioneaza un plan AppleCare, acestea urmand a fi asemanatoare cu progamul One to One disponibil si in prezent in magazinele Apple Retail. Oricum, sursa acestor informatii sustine ca proiectul nu este in versiunea finala si ca ar putea suferi modificari.
Trecand mai departe, ni se spune ca Apple ar urma sa modifice politica de reparare a iOS device-urilor. In prezent, cei de la Apple inlocuiesc intreg produsul atunci cand este stricat, gratuit daca este in garantie sau contra cost daca a iesit din perioada de garantie. Singurele reparatii care se pot efectua in prezent in Apple Store-uri sunt la difuzoare, la receptoare, la butoanele Home, la motoarele vibratoare si la baterie. Apple doreste sa extinda acest lucru si pentru celelalte componente si sa permita angajatilor din service-uri sa repare iOS device-ul indiferent de problema. Practic, dupa aplicarea noilor modificari, nu vom mai primi un device nou atunci cand ni se strica propriul device, cei de la Apple reparandu-l si oferindu-ni-l inapoi pe cel pe care l-am dus in service. Initial, autorul acestor zvonuri, care este un angajat ce a luat parte la sedinta de joi, nu a mentionat faptul ca Apple va aplica aceasta politica numai pentru device-urile iesite din garantie, cele care sunt in garantie vor fi schimbate in continuare atunci cand se vor strica, dar a revenit cu aceasta mentiune mai tarziu. Totodata, angajatii Apple din service-uri ar urma sa aiba unelte noi care sa ii ajute sa depisteze mai usor problemele hardware si sa repare produsele mai rapid.
Modificarile pe care le planuieste Apple sunt de bun augur, atat daca ne gandim la AppleCare, cat si daca ne gandim la politica de reparatii. In ceea ce priveste AppleCare, nu va mai trebui sa platim pentru fiecare device in parte pentru a avea parte de cateva facilitati in plus, iar un AppleCare pe baza de abonamente va atrage mult mai multi utilizatori. In ceea ce priveste politica de reparatii, clientii cu un iOS device iesit din garantie nu vor mai trebui sa plateasca cateva sute de € pentru ca device-ul lor sa fie inlocuit, multi preferand sa le fie inlocuit numai display-ul spart ori bateria stricata pentru o suma mult mai mica. Daca aceasta modificare s-ar aplica si pentru cei cu terminalele in garantie, atunci valul de nemultumiri ar fi urias. Modificarile urmeaza sa fie implementate incepand cu toamna acestui an, americanii urmand a fi primii care beneficeaza de ele.
Sursa: Apple Insider