Cum sa mariti toate obiectele afisate pe ecranul iPhone si iPad cu ajutorul functiei Zoom – Tutorial

0
3212

Zoom iPhone ecran

Pentru utilizatorii cu probleme de vedere, iPhone-ul si iPad-ul vin cu cateva functii de accesibilitate care sa le faca utilizarea si interactionarea cu iOS mult mai usoara. Una din aceste functii este functia Zoom care va permite sa activati si sa dezactivati zoom-ul pe ecran oricand doriti. Aceasta functie supradimensioneaza toate obiectele de pe ecran, dand astfel posibilitatea oricui de a vedea ceea ce este afisat. Daca nu stiti cum puteti activa functia Zoom sau cum o puteti folosi, urmati pasii de mai jos:

 

Cum sa activati functia Zoom pe iPhone si iPad

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe General;General Configurari iPhone
  3. Derulati pana in partea de jos a paginii si apasati pe Accesibilitate;General bottom
  4. Apasati pe butonul Zoom;Accesibilitate iPhone
  5. Comutati butonul din dreptul Zoom pe ON/I.Zoom functie iPhone

 

Cum sa utilizati functia Zoom pe iPhone si iPad

Zoom iPhone ecran

Un lucru care face functia Zoom utila este acela ca ea nu ramane activata tot timpul, ci numai cand dorim noi. Daca o persoana din casa are nevoie de ea, o va putea activa atunci cand va folosi device-ul, ceilalti putand-o dezactiva cu usurinta. Astfel, nu este nevoie sa intram in Configurari de fiecare data cand dorim sa o activam, ea putand ramane pornita mereu pentru a fi activata usor printr-un simplu gest.

Odata ce ati activat functia Zoom in Configurari, apasati dublu cu trei degete oriunde pe ecran pentru a face zoom. Pentru a va deplasa pe ecran, trageti tot trei degete spre locul in care doriti. Derularea paginilor si accesarea aplicatiilor se face obisnuit, cu un singur deget.

 

Daca aveti intrebari sau neclaritati, lasati un comentariu sau accesati forumul.

- Reclamă -