Cum sa creati si sa utilizati shared Photo Streams pe iPhone si iPad – Tutorial

0
1415

Comentare poza flux foto partajat

In iOS 6, Photo Stream (Flux foto) ne ofera posibilitatea de a partaja pozele facute pe iPhone si iPad cu oricare dintre prieteni sau cu membrii familiei care utilizeaza iOS sau OS X. Functia shared Photo Stream (fluxuri foto partajate) este utila atat atunci cand dorim sa le aratam prietenilor pozele facute in vacanta, cat si atunci cand dorim sa le trimitem cateva poze, scutindu-ne de folosirea email-ului sau a mesajelor text. Totodata, Photo Stream ne permite sa dam like si sa comentam la pozele publicate, aceste functii transformand-o intr-o retea de socializare destinata numai posesorilor de produse Apple.

 

Cum sa activati fluxul foto

Pentru a putea utiliza Fluxuri foto partajate (shared Photo Streams), trebuie mai intai sa activati Photo Stream pe device-ul dvs. Daca nu stiti cum puteti activa Photo Stream pe iOS, Mac OS X sau pe Apple TV, urmati tutorialul de mai jos. (Nu uitati sa verificati daca butonul din dreptul Fluxuri foto partajate (shared Photo Streams) este pe ON/I, pe iOS, sau daca este marcat, in iPhoto pe OS X).

 

Cum sa creati si sa partajati un flux foto

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigare situata in partea de jos a ecranului;IMG_0548
  3. Apasati pe semnul „+” din partea stanga a ecranului;
  4. Introduceti numele persoanei/persoanelor cu care doriti sa partajati acest album si tastati un nume pentru acest flux foto. Daca doriti ca acest flux foto sa fie public, comutati butonul din dreptul Site web public pe ON/I. Lasati acest buton pe OFF/O daca doriti ca acest album sa poata fi vizualizat numai de dvs. si de prieteni;Invitatie flux foto
  5. Dupa ce ati terminat de adaugat contactele si de editat informatiile generale despre fluxul foto partajat, apasati pe butonul Creati din partea dreapta sus;
  6. Veti observa albumul creat chiar sub tab-ul Flux foto. Apasati pe noul album;Album nou Flux foto
  7. Apasati pe butonul Editare din partea dreapta sus si apoi apasati pe butonul Adaugati din partea de jos a ecranului;Album flux foto fara poze
  8. Apasati pe pozele pe care doriti sa le adaugati in fluxul foto partajat. Puteti adauga poze din orice album sau din rola film. Dupa ce ati terminat de adaugat poze, apasati pe butonul OK din partea dreapta sus;Selectare poze adaugare album flux foto
  9. Acum veti vedea pozele in noul flux foto partajat. Acestea vor putea fi vizualizate de toate persoanele cu care ati partajat fluxul foto respectiv.Flux foto partajat album propriu

 

Cum sa acceptati o invitatie pentru abonarea la un flux foto partajat

Daca cineva va trimite o invitatie sa va abonati la un Flux foto partajat de el, pentru a-i putea vizualiza pozele, va trebui sa o acceptati.

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigare situata in partea de jos a ecranului;
  3. Apasati pe numele albumului pe care prietenul dvs. l-a partajat. Albumele la care ati fost invitat si nu ati raspuns sunt marcate cu un cerc albastru in partea stanga a numelui lor;Invitatie flux foto partajat
  4. Va apare un mesaj care va anunta cine ar dori sa partajeze un flux foto cu dvs. Apasati pe Acceptati pentru a va putea abona la acest album;Invitatie flux foto partajat
  5. Va apar toate pozele pe care persoana respectiva le-a partajat cu dvs.

Acum veti fi notificat de fiecare data cand acea persoana va adauga poze noi in album.

 

Cum sa stergeti un flux foto partajat

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigatie situata in partea de jos a ecranului;Albume flux foto iPhone
  3. Cautati Fluxul foto pe care doriti sa il stergeti si apasati pe butonul albastru cu sageata situat in dreptul numelui fluxului respectiv;Administrare flux foto partajat
  4. Apasati pe butonul Stergeti fluxul foto din partea de jos;
  5. Un mesaj va cere sa confirmati stergerea. Apasati pe butonul rosu Stergeti.Confirmare stergere album flux foto partajat

Fluxul foto va fi sters si nimeni nu il va mai putea vizualiza.

 

Cum sa adaugati si sa stergeti abonatii unui flux foto partajat

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigatie situata in partea de jos a ecranului;Albume flux foto iPhone
  3. Cautati fluxul foto in care doriti sa adaugati sau sa eliminati abonati si apasati pe butonul albastru cu sageata situat in dreptul numelui fluxului foto respectiv;Administrare flux foto partajat
    1. Pentru a adauga persoane la acest flux foto, apasati pe butonul Adaugati persoane… si introduceti numele acestora sau adresele de email. Dupa ce ati terminat de adaugat, apasati pe butonul Adaugati din partea de sus a ecranului.Adaugare abonat flux foto partajat
    2. Pentru a sterge un abonat, apasati pe numele sau din sectiunea Abonati, iar apoi apasati pe butonul Eliminati abonatul.Eliminare abonat flux foto partajat

In functie de ce ati ales, persoanele au fos adaugate sau eliminate, iar lista cu abonati va fi actualizata automat si instant.

 

Cum sa adaugati sau sa stergeti poze dintr-un flux foto existent

In versiunea curenta a Flux foto, ne este oferita posibilitatea de a adauga si de a edita numai fluxurile foto pe care noi le-am creat. Nu vom avea posibilitatea de a adauga sau edita pozele intr-un flux foto pe care altcineva l-a partajat cu noi.

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigare situata in partea de jos a ecranului;Albume flux foto iPhone
  3. Apasati pe fluxul foto in care doriti sa adaugati sau sa stergeti poze;
  4. Apasati pe butonul Editare situat in partea drepta sus a ecranului; Flux foto partajat album propriu
    1. Pentru a adauga poze, apasati pe butonul Adaugati din partea de jos a ecranului. Apasati pe pozele pe care doriti sa le adaugati in fluxul foto partajat. Puteti adauga poze din orice album sau din rola film. Dupa ce ati terminat de adaugat poze, apasati pe butonul OK din partea dreapta sus;Selectare poze adaugare album flux foto
    2. Pentru a sterge poze din acest album, apasati pe pozele pe care doriti sa le eliminati, apoi apasati pe butonul Stergeti din partea dreapta jos a ecranului. Confirmati stergerea apasand pe butonul Stergeti pozele selectate in mesajul care va apare pe ecran.Selectare poze stergere flux foto partajat

Cum sa apreciati sau sa comentati la o imagine dintr-un flux foto partajat

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigatie situata in partea de jos a ecranului;Albume flux foto iPhone
  3. Selectati albumul si apoi apasati pe imaginea la care doriti sa comentati;
  4. Apasati pe pictograma chat situata in partea dreapta jos a ecranului;Poza flux foto partajat
  5. Aici veti putea vizualiza comentariile si veti putea adauga un comentariu nou la poza respectiva. Apasand pe fata zambitoare, veti aprecia poza.Comentare poza flux foto partajat

Cum sa salvati pozele dintr-un flux foto partajat

Functia fluxuri foto partajate este o buna modalitate de a le trimite prietenilor cateva poze rapid si simplu. Daca cineva a partajat cu dvs un flux foto, veti putea salva pozele din acel album urmand pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Poze din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe tab-ul Flux foto din bara de navigatie situata in partea de jos a ecranului;Albume flux foto iPhone
  3. Selectati albumul din care doriti sa salvati pozele;
  4. Apasati pe butonul Editare situat in partea dreapta sus a ecranului;Album flux foto partajat prieteni
  5. Apasati pe pozele pe care doriti sa le salvati sau sa le partajati. Dupa ce ati selectat pozele, apasati pe butonul Partajati situat in partea de jos a ecranului;Editare album foro partajat de prieteni
  6. Apasati pe pictograma Salvati in Rola film pentru a salva pozele in terminalul dvs. Totodata, puteti partaja pozele pe Facebook sau Flux foto, ori le puteti tipari sau copia in orice document doriti, apasand pe pictogramele corespunzatoare acestora.Optiuni partajare poze flux foto partajat

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu sau accesati forumul.

- Reclamă -