Cum sa activati Photo Stream pe iPhone, iPad, Mac si Apple TV – Tutorial

0
2505

Apple

Photo Stream (Flux foto) este una din cele mai cunoscute componente ale iCloud, pe care Apple a inclus-o in toate device-urile sale incepand cu iOS 5 si OS X Lion. Atunci cand suntem conectati la o retea Wi-Fi, orice poza facuta pe iPhone, iPod touch sau iPad va fi incarcata in serverele Apple pentru a fi transmisa automat pe toate iOS device-urile noastre, precum si pe Mac, Windows sau Apple TV. Pe iPhone, iPod touch, si iPad, iCloud va stoca ultimele 1000 de poze din ultimele 30 de zile, in timp ce pe Mac/Windows va stoca toate pozele facute cu device-urile noastre. Aceasta functie este foarte utila deoarece ne scuteste de conectarea device-urilor la computer pentru a ne sincroniza pozele si videoclipurile si nici nu ne ocupa memoria iOS device-urilor. In acest tutorial veti putea vedea cum sa activati Photo Stream pe iOS, OS X si pe Apple TV.

 

Cum sa activati Photo Stream pe iPhone, iPad si iPod touch

Cu Photo Stream orice poza facuta pe iPhone, iPod touch sau iPad este automat stocata in iCloud si adaugata pe toate celelalte device-uri in care sunteti conectat cu contul dvs iCloud. Pozele sunt transferate numai atunci cand sunteti conectat la o retea Wi-Fi.

 1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
 2. Apasati pe iCloud;General Configurari iPhone
 3. Derulati in jos pana la tab-ul Photo Stream (Flux foto) si apasati pe el;Configurari iCloud iPhone bottom
 4. Comutati butonul din dreptul Fluxul meu foto (My Photo Stream) pe ON/I;Flux foto

Fluxul foto a fost activat pe iOS device-ul dvs. Acum in aplicatia Poze va va aparea butonul Flux foto in bara de navigatie situata in partea de jos a ecranului (la iPhone si iPod touch) sau in partea de sus a ecranului (la iPad).

 

Cum sa activati Photo Stream pe Mac (OS X Mountain Lion)

Daca nu doriti sa va mai conectati iOS device-ul la Mac pentru a va transfera pozele, atunci va trebui sa va activati Photo Stream. Pasii de mai jos sunt valabili numai pentru OS X Mountain Lion, daca aveti OS X Lion pe Mac-ul dvs, atunci treceti la sectiunea urmatoare.

 1. Deschideti System Preferences din Dock;System Preferences App
 2. In sectiunea Internet & Wireless, faceti click pe iCloud;System Preferences Mac
 3. Faceti click in casuta situata in partea stanga a pictogramei Photo Stream. Aceasta casuta va fi marcata.iCloud Mac preferences cont

 

Cum sa activati Photo Stream in iPhoto pe Mac (OS X Lion si OS X Mountain Lion)

Photo Stream, la fel ca si restul componentelor iCloud, este integrata in OS X Lion si OS X Mountain Lion. Puteti accesa Photo Stream de pe Mac-ul dvs. atat din iPhoto, cat si din Aperture. Aplicatia iPhoto face parte din suita iLife ce vine la pachet cu orice Mac, in timp ce Aperture trebuie cumparata din Mac App Store.

 1. Deschideti aplicatia iPhoto de pe Mac-ul dvs.;iPhoto app Mac open
 2. Selectati din meniul iPhoto (situat in partea de sus a ecranului) Preferences;iPhoto about
 3. In fereastra aparuta pe ecran, faceti click pe butonul Photo Stream situat in bara de navigatie;iPhoto preferences general
 4. Faceti click pe casuta situata in dreptul My Photo Stream (aceasta va fi marcata dupa ce ati facut click).iPhoto preferences Photo Stream

iPhoto va incepe sa importe pozele dvs stocate in Photo Stream. Aceasta procedura poate dura cateva minute, in functie de numarul pozelor pe care le aveti si de viteza conexiunii la internet. Veti putea vizualiza pozele din Photo Stream facand click pe tab-ul Photo Stream din sidebar-ul situat in partea stanga a aplicatiei.

 

Cum sa activati Photo Stream pe Apple TV

Apple TV-ul dvs poate sa va afiseze pozele facute de pe iPhone, iPad si iPod touch multumita Photo Stream. Conditia pentru a va bucura de aceasta functie este ca Apple TV-ul dvs sa fie minim generatia a doua si sa fie conectat la internet. Photo Stream pe Apple TV este cel mai bun mod de a le arata prietenilor si familiei pozele dvs.

 1. Deschideti aplicatia Photo Stream situata in ecranul principal (in partea de jos);Ecran principal Apple TV
 2. Daca v-ati logat deja cu un Apple ID pe device-ul dvs., atunci selectati Da si treceti la pasul urmator (poza 1). Daca nu doriti sa folositi Apple ID-ul afisat sau daca nu v-ati conectat cu vreun Apple ID pe Apple TV, atunci introduceti numele contului (adresa de mail cu care ati creat Apple ID-ul) si parola corespunzatoare acestuia (poza 2);Poza 1Configurare flux foto Apple ID Apple TVPoza 2
  Cont Apple TV tastare
 3. Selectati daca doriti sau nu sa folositi Photo Stream ca screen saver.IMG_0541

iCloud va incepe sa incarce pozele pe Apple TV-ul dvs. In functie de numarul pozelor din Photo Stream si de viteza conexiunii la internet, acest lucru poate dura cateva minute.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu sau accesati forumul.

- Reclamă -