Apple isi revizuieste planurile pentru noul campus, adauga mai multe piste de biciclete si spatii verzi

0
171

Campus Apple revizuit

Apple intentioneaza inca din 2011 sa construiasca un nou campus mult mai mare decat cel actual, dar si mai prietenos cu mediul inconjurator. Indraznetul proiect despre care recent am aflat ca a depasit bugetul initial cu 2 miliarde de dolari, ar urma sa aiba forma unei navete spatiale, toti peretii fiind acoperiti cu sticla curbata. In urma cu cateva zile, compania din Cupertino si-a revizuit planurile cladirii a carei data de finalizare ar urma sa fie in 2016. Schimbarile sunt legate mai putin de cladirea in sine, arhitectii si designerii proiectului centrandu-si atentia pe spatiile din jur si pe facilitati, prezentandu-ne noi rute pentru accesul cu bicicleta, mai multe spatii de parcare si mai multe imagini care ne prezinta caile de acces spre cladire si zonele pietonale.

Piste biciclete Apple campus

Apple a crescut numarul locurilor de parcare pe terenul principal de la 9,000 de locuri la 9,240 de locuri, si a mai adaugat inca 240 de locuri de parcare in zonele adiacente. Legat de biciclete, noile planuri prevad spatii tampon intre drum si pista de biciclete, precum si spatii destinate virarii bicicletelor in intersectii.

Plan campus Apple

Pentru a reduce costurile de constructie, Apple mutat constructia Centrului de Dezvoltare Tantau in faza a doua, acest lucru insemnand ca va fi construit dupa ce principala cladire va fi finalizata. Centrul Tantau are o suprafata totala de aproximativ 55,500 m2, va gazdui 2,200 de angajati si va avea 1,740 locuri de parcare.

Asa cum am aflat la inceputul acestei luni, Apple incearca sa reduca o parte din cele 5 miliarde de dolari care reprezinta costurile de productie ale cladirii, prin renuntarea la anumite elemente de design si metode de constructie scumpe pe care Steve Jobs le dorea. Campusul va fi construit pe patru nivele, va avea o suprafata totala de 260,000 m2 si un numar de 12,000 de angajati vor avea biroul in interiorul sau. Totodata, Apple a pus foarte mare pret pe terenul din jur pe care doreste sa planteze foarte multi copaci, mutand locurile de parcare in subteran, tocmai pentru a mari spatiul verde.

 

Sursa: Cupertino
- Reclamă -