Aplicatia Orange Cloud a fost lansata de catre Orange Romania in App Store

0
418
via App Store
via App Store

Pe 22 aprilie, Orange prezenta la Bucuresti un nou serviciu de tip cloud care este destinat unei mari majoritati ai abonatilor. Noul serviciu, la fel ca si celelalte de acest tip, ne pastreaza in siguranta pe un server toate imaginile, videoclipurile, melodiile, fisierele, contactele si calendarul cu intalniri intr-un singur loc pentru ca noi sa le putem accesa prin browser-ul web pe computer sau prin intermediul aplicatiei pentru smartphone-uri si tablete. Incarcarea unui fisier in Orange Cloud, la fel ca si in iCloud sau Google Drive, va face ca acesta sa poata fi accesat de indata pe toate terminalele conectate la acelasi cont Orange Cloud, avantajul acestui tip de servicii fiind faptul ca nu mai trebuie sa conectam smartphone-ul sau tableta la computer pentru a ne sincroniza datele media si fisierele.

Orange Cloud este disponibil gratuit pentru toti clientii Orange cu abonamente Cangur, Colibri si Pantera, iar pentru a beneficia de cei pana la 10 GB spatiu de stocare gratuit timp de un an, va trebui sa solicitati activarea lui intr-unul din magazinele Orange, la numarul 408 sau online, dein contul dvs. Orange. Si ceilalti clienti vor putea solicita acest serviciu, contra cost, primind 10 GB spatiu de stocare, iar pentru cei care acesti 10 GB nu sunt suficienti, indiferent de abonament, Orange le ofera 50 GB sau 150 GB pentru 5 €, respectiv 15 €. Poate cel mai interesant aspect al acestui serviciu este faptul ca traficul mobil facut prin Orange Cloud va fi gratuit, asa ca veti putea incarca sau descarca fisiere sau date media fara grija unitatilor de internet. Trebuie sa mai mentionez faptul ca Orange Cloud ne ofera posibilitatea de a incarca fisiere cu o dimensiune maxima de 2 GB, asa ca nu cred ca veti avea dificultati in a incarca ceea ce doriti oricand doriti. Puteti accesa de pe computer Orange Cloud urmand acest link, iar daca avei un cont de client pe webstie-ul orange.ro, va puteti loga cu el pentru a va bucura de toate beneficiile aduse de acest serviciu. De pe terminalele mobile veti putea accesa Orange Cloud prin intermediul aplicatiilor speciale pentru iOS si Android.

Orange Cloud fisiere stocate
via App Store

Desi serviciul a fost lansat in urma cu aproape o saptamana, Orange nu a reusit sa publice imediat o aplicatie pentru iPhone si iPad, aceasta fiind publicata in App Store in cursul noptii trecute. Aceasta aplicatie ne permite sa accesam toate fisierele si datele media de care va spuneam mai sus, dar si sa descarcam ori incarcam fisiere noi in serverul nostru. Din pacate, Orange Cloud nu aduce suport pentru aplicatii terte atunci cand vine vorba despre poze si filme, noi fiind obligati sa incarcam fisiere numai din albumul Rola film al aplicatiei Poze. Pentru a va loga in aplicatie, trebuie sa aveti un cont pe orange.ro (de unde puteti activa acest serviciu), iar in aplicatie va trebui sa folositi acelasi nume de utilizator si parola folosite si in website-ul Orange.

Orange Cloud este disponibila in App Store sub forma unei aplicatii universale pentru iPhone si iPad si are dimensiunea de 14,0 MB.

La final, va spun ca sunt bucuros sa vad ca un foarte important operator de pe piata locala ne ofera un astfel de serviciu de tip cloud cu atatea beneficii. Faptul ca traficul mobil facut prin aplicatie este gratuit si ca avem 10 GB spatiu de stocare, dar si posibilitatea de largi acest spatiu pentru o suma nu foarte mare, va face multi utilizatori sa se gandeasca de doua ori inainte de a utiliza un alt serviciu de tip cloud decat Orange Cloud.

  • Orange Cloud pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum

 

Sursa: Orange
- Reclamă -