Tim Cook discuta despre posibila lansare a unui iPhone mai ieftin, despre disponibilitatea iPhone-ului si despre ecranele OLED

0
63

iPhone 5

Din discutia avuta astazi de Tim Cook in cadrul conferintei Goldman and Sachs nu putea sa lipseasca si iPhone-ul, unul dintre cele mai populare telefoane si unul din cele mai importante produse ale Apple. Astfel, intrebat despre posibila lansare a unui iPhone mai ieftin dar care sa respecte standardele de calitate cu care Apple s-a impus pe aceasta piata, Tim Cook nu a exclus aceasta posibilitate si s-ar putea ca pe viitor sa ne fie prezentat un astfel de iPhone. Pe acelasi subiect el a afirmat ca Apple a redus pretul iPhone-ului 4 si 4S in luna septembrie pentru ca si cei fara o putere prea mare financiara sa-si poata achizitiona un astfel de telefon, si ca, spre surprinderea lor, in cazul iPhone 4 nu a fost nevoie de suplimentare a numarului de terminale produs in ultimul trimestru fiscal. Totodata el afirma ca iPod-ul la lansare avea pretul de 399 $ si ca acum pretul unui iPod shuffle este de 49 $, deoarece ei mai degraba decat sa ieftineasca produsele, construiesc altele care ofera o alta experienta de utilizare si da exemplul iPad-ului care a venit ca si raspuns la cerintele de reducere a pretului Mac-ului sub 1000$. Cu alte cuvinte, Tim Cook afirma ca Apple ar lucra la un iPhone mai ieftin, dar care sa ne ofere o alta experienta de utilizare decat cele existente deja, pentru a fi justificata reducerea de pret.

In ceea ce priveste disponibilitatea iPhone-ului la operatorii de telefonie mobila, Tim Cook afirma ca iPhone-ul poate fi achizitionat doar de jumatate din numarul total al abonatiilor de pe glob. Cook mai spune ca Apple a vandut 500 de milioane de iPhone-uri pana anul tercut si ca numai in 2012 au vandut 40% dintre ele, iar in viitor nu vor mai exista decat smartphone-uri pe piata. Deocamdata Apple nu are contract cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, iar in momentul in care un astfel de contract va fi incheiat cu siguranta vanzarile iPhone-urilor vor creste semnificativ.

In ceea ce priveste ecranele OLED, care sunt visul multor producatori de telefoane, si posibila implementare a lor in iPhone, Tim Cook afirma ca atunci cand vine vorba de ecrane sunt mai multi factori si nu doar rezolutia in sine. Astfel CEO-ul Apple spune ca Apple nu va implementa un astfel de tip de ecran in iOS device-uri intrucat Retina Display-ul are o luminozitate de doua ori mai mare si o saturatie a culorilor mai buna decat ecranele OLED. Cook spune ca majoritatea companiilor din industria PC-urilor si a terminalelor mobile au concurat pe doua fronturi: pretul si specificatiile tehnice, uitand de experienta utilizatorilor care este defapt cea mai importanta si cea care conteaza. O experienta de utilizare foarte buna a unui device nu se contureaza printr-un singur numar sau printr-un sir de specificatii care suna bine si care, cel putin matematic, ar trebui sa faca device-ul respectiv mai bun decat un iPhone, un iPad sau un Mac.

In cele din urma, Cook a fost intrebat si despre o posibila lansare a unui iPhone cu ecran mai mare de 4 inch, evitand sa divulge orice fel de informatie are legatura cu viitorul produselor Apple. Per total, Tim Cook a rezumat discutiile despre device-urile Apple la experienta de utilizare foarte buna, acesta fiind punctul forte al companiei conduse de catre el si lucrul cel mai important atunci cand ne gandim la un produs, deoarece nu ne foloseste cu nimic o hartie pe care sunt insirate tot felul de cifre ce suna bine, daca produsul respectiv nu are un sistem de operare bine inchegat cu acele performante hardware, daca nu are suficiente aplicatii si puterea de a le rula, si daca nu are o calitate a materialelor care sa te faca sa iti placa sa tii in mana un astfel de produs.

 

Sursa: MacRumors
- Reclamă -