Java 7 a fost actualizat pentru a rezolva problemele de securitate

0
1245

Java 7 blocat Apple

Sambata am aflat ca Java 7 se lupta cu o noua problema de securitate, iar Apple a dezactivat complet acest plug-in din OS X pentru a feri utilizatorii de hackeri. Acest lucru a fost realizat de catre Apple prin sistemul lor anti-malware, care le permite sa schimbe versiunea minima admisa a plug-in-ului care poate rula in sistemul lor de operare cu una mai mare, care practic nu exista la momentul respectiv, blocand astfel rularea plug-in-ului respectiv in OS X.

Oracle nu a stat prea mult pe ganduri si a lansat Java 7 Update 11, notand ca acesta rezolva vulnerabilitatile descoperite in versiunile anterioare ale plug-in-ului. Noua versiune a Java 7 a fost inregistrata cu indicatorii 1.7.0_11-b21, indeplinind cerintele Apple in ceea ce priveste versiunea minima acceptata (1.7.0_11-b19).

Pe langa rezolvarea vulnerabilitatilor, Java 7 Update 11 vine si cu o schimbare in nivelul de securitate, acesta fiind modificat de la „Mediu” la „Ridicat”, astfel utilizatorii vor fi avertizati inainte ca Java sa ruleze o aplicatie cu autor necunoscut.

Astfel, Java 7 ruleaza din nou pe Mac-uri, dar doar pe acelea care au facut update-ul. Pentru a face update la ultima versiune a Java trebuie sa urmati acest link.

 

Sursa: MacRumors
- Reclamă -