Functia Do Not Disturb din iOS 6 nu functioneaza corect in primele zile ale anului

0
340

Do Not Disturb iOS

In ultimii ani, compania Apple intampina probleme in ceea ce priveste functionarea corecta a unor functii importante ale iOS, nemultumind, astfel, foarte multi utilizatori. Anul acesta, problema vine la una din principalele functii noi lansate in iOS 6, Do Not Disturb, care dezactiveaza toate alertele din Notification Center, pentru o perioada limitata de timp (atat cat este programat sau cat este comutat pe ON), facandu-ne somnul mai usor, fara a mai fi deranjati de anumite alerte in miezul noptii. Aceasta functie a iOS nu a functionat nici in noaptea dintre ani, dar nici astazi.

Nu am intampinat aceasta problema pe data de 1 ianuarie a acestui an, chiar daca valul de plangeri cuprindea tot internetul, dar cu o zi dupa, functia Do Not Disturb refuza sa se dezactiveze, chiar si dupa cateva ore de la timpul in care era programata sa o faca si acest lucru l-am sesizat pe toate iOS device-urile pe care am activat aceasta functie. Nu am mai intampinat pana acum vreo problema cu Do Not Disturb, programand-o intr-un anumit interval orar, iar activarea si dezactivarea ei se facea automat cu o acuratete de nici cateva secunde.

Aceasta problema cu functia Do Not Disturb poate fi rezolvata usor, comutand manual, in aplicatia Configurari, butonul din dreptul numelui acesteia pe OFF/O. Do Not Disturb este o functie folositoare a iOS cu ajutorul careia nu putem fi treziti in toiul noptii de trompeta din Game Center sau de zecile de notificari primite de pe Facebook, dar care poate deveni o adevarata problema daca nu se dezactiveaza atunci cand am ales noi, putand sa ratam apeluri sau mesaje importante.

Apple s-a mai luptat cu probleme cu alarmele sau cu alte functii bazate pe timp si anii trecuti, tot in aceasi perioada a trecerii dintre ani. Nu se stie ce anume cauzeaza aceste probleme care revolta utilizatorii an de an, cert este ca Apple va incerca sa le rezolve, iar zilele urmatoare ne vom putea bucura din nou de un Do Not Disturb care functioneaza corect.

Sursa: 9to5mac

- Reclamă -