Companiei Apple ii este publicat un nou brevet de inventie pentru iPod

0
104

Device clip brevet de inventie

Companiei Apple i-a fost publicat un nou brevet de inventie de catre Oficiul pentru Brevete de Inventie si Marci SUA, in urma unei cereri depuse de catre compania americana in luna iulie 2011. Cererea descrie un clip detasabil pentru terminalele mobile, cum ar fi iPod-urile, care este capabil sa perceapa atingerile. Apple descrie acest dispozitiv ca un clip cu o functionalitate asemanatoare cu cea a unui trackpad sau a unui ecran tactil, acesta fiind capabil sa recunoasca atingerile si sa controleze device-ul fie de la distanta, fie prin conectarea sa intr-un port extern al device-ului respectiv.

In one embodiment, an apparatus includes a body having a bend and a user interface area, a connector adapted to couple to a corresponding connector on an electronic device, and a plurality of conductive elements. The bend enables the user interface area to wrap around a portion of the electronic device when the connector is coupled to the corresponding connector on the electronic device. In another embodiment, a portable electronic system includes a removable user interface and an electronic computing device having a display surface, where the removable user interface is couplable to the electronic computing device such that the removable user interface is disposed over at least a part of the display surface.

In unele diagrame ne este prezentat un iPod classic cu un ecran mic si un clip, iar in momentul in care este atasat printr-un port special iPod-ului respectiv, clip-ul acopera o parte din ecran. Ei bine, in momentul in care clip-ul este conectat in acel device si ii acopera o parte din ecran, imaginea afisata de acesta s-ar putea fie micsora pentru a incapea continutul video sub accesoriu, fie va fi proiectata peste accesoriu, pentru ca utilizatorul sa poata vedea mai bine imaginea afisata de ecranul dispozitivului respectiv.

Acesta este un brevet de inventie interesant pe care Apple l-a obtinut, dar pe care s-ar putea sa nu il vedem vreodata pus in practica, dat fiind si faptul ca majoritatea device-urilor lansate de ei in ultimul timp au ecran tactil, singurul device mobil fara acest tip de ecran fiind iPod-ul classic.

 

Sursa: Patently Apple,  via MacRumors
- Reclamă -