Companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie pentru un sistem care poate modifica luminozitea ecranului in functie de continutul afisat

0
124

Luminozitete automata in functie de continut brevet Apple

Ieri companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie de catre oficiul pentru brevete si marci SUA. Acest brevet descrie un sistem care este capabil sa modifice luminozitatea ecranului in functie de continutul afisat. Acest sistem este menit in principal sa rezolve problema bateriei, dat fiind faptul ca ecranul este unul dintre cei mai mari consumatori al oricarui device, dar totodata incearca sa ofere o mai buna experienta pentru utilizatori. Acest sistem a mai fost intalnit in trecut sub diverse forme, unele device-uri lansate de alte companii fiind capabile sa ajusteze luminozitatea in functie de nivelul de utilizare, dar ceea ce a fost brevetat companiei Apple este un sistem cu totul nou.

Majoritatea device-urile produse de catre Apple au un senzor de lumina, care este capabil sa modifice automat nivelul luminozitatii in functie de mediul extern. Cu ajutorul noului brevet, Apple ar putea implementa in device-uri un sistem care sa modifice nivelul luminozitatii in functie si de continutul afisat pe ecran si nu doar de puterea luminii provenite din mediul extern. Astfel, un asemenea sistem ar seta o luminozitate mai scazuta atunci cand pe ecran este afisata o lumina mai puternica si una mai scazuta atunci cand este afisata o lumina mai scazuta, vizionarea filmelor fiind cu mult imbunatatita. In prezent, majoritatea televizoarelor ne ofera un sistem de preferinte in care putem seta mai multe aspecte in ceea ce priveste imaginea, si probabil ca Apple va face un lucru asemanator.

Apple foloseste ceva asemanator, daca nu chiar acest sistem tocmai brevetat, in iOS 6 cu aplicatia Passbook pentru iPhone si iPod touch, care seteaza automat nivelul luminozitatii la maximum atunci cand este accesata, acest lucru permitand scanerelor sa citeasca mai usor codurile de bara afisate pe ecran. Puteti verifica acest lucru setand luminozitatea ecranului la minimum, iar mai apoi accesand aplicatia Passbook, care va seta automat luminozitatea la maximum.

 

Sursa Apple Insider
- Reclamă -