Apple blocheaza Java 7 in OS X pentru a feri utilizatorii de un nou malware

0
349

Java 7 blocat Apple

Plug-in-ul Java dezvoltat de Oracle este mai mereu in centrul atentiei, datorita vulnerabilitatilor sale. O noua vulterabilitate a acestuia a fost descoperita recent, iar Homeland Security a recomandat tuturor utilizatorilor care au instalat plug-in-ul Java, versiunile 4-7 in browser-ul lor sa il dezactiveze complet pana cand cei de la Oracle vor rezolva problema.

Apple nu a stat prea mult pe ganduri si, pentru a rezolva problema aparuta, a dezactivat complet plug-in-ul Java de pe toate Mac-urile care il aveau instalat. Acest lucru a fost realizat foarte simplu de catre cei din Cupertino care au actualizat lista Xprotect.plist, lista ce contine toate programele care pot rula in sistemul lor de operare, schimband versiunea Java 7 minima acceptata cu una mai mare (1.7.0_10-b19) decat cea oficial disponibila (1.7.0_10-b18). Astfel pana in momentul in care cei de la Oracle nu lanseaza o noua versiune a Java 7, acest plug-in nu va mai fi disponibil pe Mac-uri.

Plug-in-ul Java 7 nu vine preinstalat in Mac-uri, deci numai daca l-ati instalat ulterior veti fi afectat de aceasta modificare facuta de Apple. Cu astfel de masuri nu tocmai pe placul tuturor, Apple a reusit sa protejeze toti utilizatorii de vulnerabilitati si de hackeri.

 

Sursa: MacRumors

- Reclamă -