Cum sa utilizati Facebook Photo Sync pe iPhone – Tutorial

2
6080

Facebook a lansat o noua functie de sincronizare a pozelor de pe iPhone-ul nostru cu aplicatia lor pentru iPhone, care ne permite sa alegem, din toate pozele noastre, pe cele pe care dorim sa le incarcam in contul de Facebook. Functia numita Photo Sync este similara cu functia Photo Stream oferita de Apple, doar ca cea creata de catre Facebook este dedicata doar iPhone-ului si nu tuturor iOS device-urilor. Aceste poze nu vor putea fi vizualizate de oricine, pentru inceput ele fiind incarcate intr-un album privat pe care doar noi il putem vedea. Din acest album privat putem selecta toate pozele dorite spre a fi publicate intr-un album al contului nostru si implicit vizualizate de cine dorim noi.

Aceasta noua functie a Facebook pentru terminalele mobile care adauga toate pozele dvs pe serverele lor, chiar si intr-un album privat, poate reprezenta o vulnerabilitate, scopul putand fi si altul decat usurarea incarcarii pozelor pe celebra retea de socializare, care oricum, cu sau fara aceasta functie era destul de rapida. Incarcarea automata a pozelor pe Facebook se face in limita a 2 GB primiti de la ei, atunci cand sunteti conectat la Wi-Fi sau, daca doriti, si atunci cand sunteti conectat la o retea celulara de date se va face aceasta sincronizare, dar cu o calitate redusa a imaginii. Tot pentru incarcarea automata va trebui ca bateria iPhone-ului dvs sa fie suficient incarcata.

 

Cum sa permiteti accesul Facebook Photo Sync pe iPhone

Pentru a folosi aceasta functie trebuie sa permitem, in primul rand, aplicatiei Facebook sa ne acceseze pozele din iPhone-ul nostru (iOS 6).

1. Deschideti aplicatia Configurari din pagina de pornire a iPhone-ului dvs;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire

2. Apasati pe Intimitate;General Configurari iPhone

3. Apasati pe butonul Poze;Intimitate Configurari iPhone

4. Comutati butonul din dreptul Facebook de pe OFF/O pe ON/I.Permite acces Facebook la poze

 

Cum sa activati Photo Sync

Daca nu ne-a aparut in aplicatia Facebook de pe iPhone acel banner care sa ne anunte aceasta lansare, daca nu am observat cand a aparut sau am apasat pe cancel si acum ne-am razgandit, o putem activa oricand din interiorul aplicatiei, dar dupa ce am permis accesul Facebook la pozele noastre (vezi mai sus).

1. Deschideti aplicatia Facebook de pe iPhone-ul dvs.;Aplicatie Facebook iOS

2. Glisati spre dreapta pentru a deschide Meniul acestei aplicatii;Pagina iTutorial Tutoriale facebook

3. Apasati pe Photos;

4. Apasati pe sectiunea Synced din coltul dreapta jos a paginii. Un nou ecran se deschide si va afiseaza mai multe informatii despre Facebook Photo Sync. Apasati pe Sync Photos;Facebook Photo Sync detalii

5. Va incepe sincronizarea pozelor.Facebook synced section

Puteti schimba setarile apasand, atunci cand sunteti in Photos, in sectiunea Synced, pe butonul din stanga sus al imaginii (arata ca o rotita). Aici puteti selecta cand sa fie sincronizate pozele si aveti trei posibilitati:

  • Sincronizarea pozelor atunci cand sunteti conectat la o retea Wi-Fi sau la o retea mobila de date;
  • Sincronizarea pozelor numai atunci cand sunteti conectat la o retea Wi-Fi;
  • Nu sincroniza pozele mele, daca nu doriti ca aceasta functie sa sincronizeze pozele.

Tot aici mai puteti vedea su spatiul pe care il aveti in total (2 GB), dar si pe cel utilizat.

 

Cum sa incarcati o poza din albumul privat intr-un album public

Pozele sincronizate automat din iPhone-ul dvs prin intermediul aceastei functii pot fi publicate doar de pe calculator, pe telefon putand doar sa stergi o poza sincronizata deja. In viitorul apropiat s-ar putea ca cei de la Facebook sa ne permita sa o facem direct de pe telefon fara a mai fi nevoie si de calculator.

1. Accesati facebook.com;

2. In sectiunea notificari va apare ca au fost sincronizate un numar de x poze de pe telefonul dvs, apasati pe aceasta notificare (treceti peste pasul 3 daca va apare notificarea);

3. Daca nu va apare vreo notificare sau daca doriti sa adaugati o poza sincronizata de mai mult timp, o puteti face mergand la fotografiile dvs, sectiunea Synced from Phone;

4. Va vor aparea toate pozele sincronizate, apasand pe butonul bifat din coltul dreapta sus al fiecarei poze sau selectand mai multe poze pe care doriti sa le publicati veti avea posibilitatea de a le adauga intr-un post nou, de a le trimite printr-un mesaj cuiva sau de a le adauga intr-un album nou sau unul deja existent.

Aceasta noua functie creata de Facebook doreste sa ne scuteasca de cativa pasi in plus cum ar fi sincronizarea pozelor cu calculatorul, urmata de publicarea lor pe aceasta retea de socializare. Cat de sigura este ramane de vazut.

Mai multe tutoriale despre cum puteti folosi aplicatia Facebook pe iPhone si iPad aveti aici.

 

Nu uitati ca puteti da un like paginii noastre Tutoriale pentru iOS si OS X pentru a fi la curent cu ultimele tutoriale, cu noutatile din lumea Apple si a aplicatiilor pentru iPhone, iPad si Mac!

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu sau accesati forumul

- Reclamă -