Cum sa daruiti aplicatii din App Store de pe iPhone si iPad – Tutorial

0
936

Cod cadou iOS App Store

Apple a reimplementat optiunea de a face aplicatii cadou direct din App Store-ul iPhone-ului sau iPad-ului nostru, lucru care era posibil in versiunile anterioare ale iOS, dar care a disparut odata cu iOS 6 lansat in aceasta toamna publicului.

Noul App Store din iOS 6 a avut putina dezordine la lansare, in ceea ce priveste mai ales functionarea sa, dar aceste lucruri au fost rezolvate rand pe rand de catre Apple. Este posibil ca anumite functii care au disparut odata cu aceasta noua versiune a iOS ,din App Store, datorita acestor probleme, Apple preferand sa le reimplementeze atunci cand iOS App Store-ul devine mai stabil. Pentru a va bucura de aceasta noua optiune nu este necesar vreun update al software-ului.

Optiunea de a darui aplicatii direct de pe iOS device-ul nostru aduce si ceva nou, posibilitatea de a programa data la care sa fie trimis cardul cadou, puteti programa trimiterea cadoului cu maxim 90 de zile inainte.

Cod cadou programat

Cum pot darui o aplicatie direct de pe iPhone, iPad sau iPod touch

Pentru a darui o aplicatie cuiva direct de pe iOS device-ul dvs trebuie sa respectati urmatorii pasi.

1. Deschideti aplicatia App Store din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;

Home Screen

2. Alegeti aplicatia pe care doriti sa o faceti cadou (aceasta nu poate fi gratuita);

Gift an App

3. Apasati pe butonul Share Sheet (un patrulater cu o sageata) din coltul dreapta sus al paginii;

Share Sheet

4. Apasati pe iconita Gift;

Gift an App Share Sheet

5. Se va deschide o noua pagina in care trebuie sa completati adresa de mail a destinatarului cadoului (puteti trimite mai multor destinatari simultan, in acest caz scrieti adresele de mail ale acestora separate prin virgula), scrieti un mesaj de maxim 200 de caractere si selectati data la care sa trimiteti cadoul, apoi apasati pe „Next„;

Completeaza detalii cadou aplicatie

6. Alegeti una din cele 6 teme disponibile, apoi apasati „Next„. Aceasta ii va aparea in mail destinatarului;

IMG_0863

7. Va va aparea o pagina de previzualizare a intregului continut, daca totul este in regula apasati Buy Gift. Daca este vreo problema in continutul acestui cadou puteti apasa pe Back pentru a reveni la pagina de completare a datelor.

Cod cadou iOS App Store

 

Destinatarul va primi prin mail codul cadou al aplicatiei facuta cadou de catre dvs. Atentie, codul trimis de dvs va vi disponibil doar in tara in care aveti contul de iTunes, deci daca, de exemlu, dvs aveti un cont iTunes pentru Romania si trimiteti un cadou cuiva care contul in Ungaria, acesta nu va putea folosi codul respectiv.

Pentru a vedea cum puteti darui aplicatii din iTunes sau cum puteti folosi codul primit accesati:

- Reclamă -