Aplicatia Google Maps pentru iPhone este disponibila in App Store

0
235

Google Maps

Google Maps cel mai bine cunoscut serviciu cartografic online a fost eliminat impreuna cu aplicatia YouTube de catre Apple din iOS 6, cei de la Apple preferand sa isi faca propriul lor serviciu care s-a dovedit a fi un dezastru, multi utilizatori preferand sa ramana la iOS 5 datorita acestui motiv. Dupa diverse zvonuri privind lansarea Google Maps pentru iOS, iata ca Google a lansat aceasta aplicatie si in App Store, dar care este disponibila momentan doar pentru iPhone si iPod touch.

Google Maps Harta

Pe langa hartile mult mai detaliate decat Apple Maps, Google Maps pentru iOS contine si rute pentru transportul public: tren, autobuz sau metrou. Principalele lucruri oferite de Google Maps sunt cautarea dupa oras, strada sau cod postal, navigatie turn-by-turn ghidata prin voce, informatii privind rutele publice de transport in comun si Google Street View. Totodata prin intermediul acestei aplicatii puteti descoperi locuri in care sa luati masa, sa beti, sa faceti cumparaturi sau sa va distrati, incluzand recenzii, programul de lucru sau cateva poze. Daca va logati cu contul dvs Google in aceasta aplicatie veti putea accesa mai rapid cautarile si rutele calculate in trecut pe computer, direct de pe iPhone-ul dvs.

IMG_0852

Pe langa toate acestea, Google Maps va ofera informatii despre trafic in timp real din orase din intreaga lume, printre care si Bucuresti, posibilitatea de a vedea interiorul a peste 100.000 cladiri la nivel mondial si accesul la imagini de inalta calitate ale locatiilor din intraga lume.

Noua aplicatie disponibila pentru iPhone in App Store ofera o mai buna functionalitate decat o facea cea nativa disponibila in iOS 5 si este de departe mult mai buna decat cea oferita de Apple in iOS 6, mai ales in ceea ce priveste Romania, unde informatiile oferite de Apple Maps sunt putine spre inexistente in unele locuri. Oricum exista unele probleme ale acestei aplicatii sau ale datelor cartografice oferite de Google, iar pentru semnalarea acestora aveti posibilitatea de a trimite un feedback dezvoltatorilor ei.

Google Maps este aplicatia asteptata de multa lume inca de cand Apple a lansat Apple Maps in iOS 6, care a venit cu un pachet intreg de probleme, ce vor fi rezolvate de acestia in viitor, dar care dezamageste prin faptul ca nu este disponibila si pe iPad si ca nu functioneaza chiar ca si o aplicatie nativa, dar o face mult mai bine decat cea din iOS 5.

- Reclamă -