Cum sa utilizati functia Distribuie din iOS 6 – Tutorial

0
1066

Gift an App Share Sheet

Una din modificarile cu care vine iOS 6 sunt Share Sheets, un nou mod de a distribui tot ceea ce dorim. Inainte, butonul Distribuie deschidea o lista cu lucrurile care le puteai face cu o pagina web, o poza, o notita, etc., acestea fiind aranjate una sub cealalta. In iOS 6, Apple a schimbat acest sistem, adaugand Share Sheets, un mod cu totul nou de a distribui, imprima, trimite, copia lucrurile dorite. A schimbat acea lista cu niste pictograme care sunt mult mai usor de folosit si care arata mai bine atat in modul portret, cat si in modul landscape.

O pictograma asociata cu o anumita aplicatie, foloseste logo-ul acelei aplicatii, ceea ce o face mult mai usor de recunoscut. Pictogramele utile, cum ar fi Tipariti, Copiati, Adaugati la lista de lecturi, etc. au o culoare gri-metal, care s-ar putea sa ne ia putin mai mult timp sa le sortam vizual.

Share Sheet-ul din iOS 6 poate fi accesat prin intermediul aceluiasi buton share, ca inainte, iar pictogramele vor varia in functie de serviciile disponibile continutului pe care doriti sa il partajati. De exemplu, aplicatia Poze va va permite sa trimiteti o poza sau mai multe prin email, sa o distribuiti pe Facebook, Twitter sau prin Flux foto, sa o alocati unui contact, sa o trimiteti prin mesaj, sa o tipariti, sa o copiati sau sa o utilizati ca imagine de fundal. O pagina web va putea fi trimisa prin mail, mesaj, Twitter, Facebook, va putea fi adaugata la ecranul de pornire, la favorite sau la lista de lecturi, ori va putea fi imprimata sau copiata.

Daca un fisier poate fi deschis in aplicatii terte pe care le avem instalate in iOS device-ul nostru, atunci ne vor aparea in Share Sheets pictogramele aplicatiilor care pot deschide acel fisier. De exemplu, vor aparea pictogramele aplicatiilor iBooks, Kindle, PDF Expert, etc., atunci cand am apasat pe butonul distribuie dintr-un fisier PDF.

 

Cum puteti folosi Share Sheets

    • Share Sheet-ul poate fi accesat din orice aplicatie care are butonul:
    • Apasati pe pictograma aplicatiei sau a functiei pe care doriti sa o utilizati;

    • Daca alegeti, Mesaj, spre exemplu, va va aparea o previzualizare a ceea ce doriti sa postati, veti putea scrie cateva cuvinte, apoi va trebui sa alegeti destinatarul mesajului si sa apasati pe Trimiteti. Daca alegeti Copiere, atunci Share Sheet-ul va disparea automat, acea pagina web sau document putand fi copiate unde dorim. Daca doriti sa partajati un fisier, o pagina web sau o poza pe Facebook va aparea imaginea de mai jos, dvs putand sa scrieti si cateva cuvinte despre ceea ce doriti sa postati:

    • Pentru fisierele ce pot fi deschise in alta aplicatie, cum ar fi cele PDF va aparea:

Share Sheet-ul implementat de Apple in iOS 6 este un lucru foarte util, putem distribui mai usor ceea ce dorim si arata mult mai bine atat pe iPhone, cat si pe iPad.

 

Daca aveti intrebari sau neclaritati, lasati un comentariu sau accesati forumul.

- Reclamă -