iOS 16.4 beta 1 și iPadOS 16.4 beta 1 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată tot ce aduc nou

- Publicitate -

Apple a lansat joi seară iOS 16.4 beta 1 și iPadOS 16.4 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la trei săptămâni distanță de lansarea versiunii finale a iOS 16.3 / iPadOS 16.3.

Având în vedere numărul de versiune, iOS 16.4 / iPadOS 16.4 reprezintă a patra actualizare majoră adusă iOS 16 / iPadOS 16 și urmează să aducă o serie de caracteristici noi pentru iPhone și iPad.

Deocamdată nu cunoaștem caracteristicile noi și importante din cele mai noi build-uri de iOS / iPadOS, însă de îndată ce acestea vor fi anunțate de către programatori, noi vi le vom prezenta.

iOS 16.4 beta 1 și iPadOS 16.4 beta 1 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 16/iPadOS 16.

Deocamdată, iOS 16.4 public beta 1 / iPadOS 16.4 public beta 1 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate pe parcursul săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 16.4 nu este cunoscută, însă este posibil ca ele să fie oferite utilizatorilor în primăvară.

iOS 16.4 / iPadOS 16.4 succed iOS 16.3.1 / iPadOS 16.3.1, care reprezintă două actualizări minore, care au venit să adreseze unele probleme apărute pe iPhone și iPad. Mai multe detalii aici.

iOS 16.4 / iPadOS 16.4 beta 1 Noutăți

 • Emoji: noile actualizări introduc caracterele emoji cuprinse în standardul Unicode 15, care a fost aprobat în luna septembrie a anului trecut. Printre noile caractere se numără o față în mișcare, inimi în noi culori, un măgar, pasăre neagră, gâscă, aripă, meduză, zambilă, mazăre, ghimbir, o palmă îndreptată spre dreapta / stânga și nu numai.emoji ios 16.4
 • Safari: au fost introduse câteva noutăți importante în browserul sistemului de operare:
  • Notificări web: anunțată în vara anului trecut, odată cu iOS 16 și iPadOS 16, compatibilitatea pentru notificările trimise de site-urile web a fost în sfârșit implementată în cele mai recente versiuni de prelansare ale iOS și iPad. Acestea vor funcționa într-o manieră similară cu notificările din Safari pentru macOS, cu mențiunea că, în iOS / iPadOS, vei putea primi notificări numai de la site-urile pe care le-ai adăugat pe ecranul principal (și care, desigur, au implementată opțiunea de a trimite notificări în Safari pentru iOS / iPadOS). Acestea vor putea solicita permisiunea de a-ți trimite notificări push prin afișarea unei casete de dialog care să te invite să te „abonezi”. Notificările trimise de site-urile web vor funcționa la fel ca și notificările trimise de aplicațiile native pentru iOS, astfel că le vei vedea atât ca banner, cât și în centrul de notificări, pe ecranul de blocare și chiar și pe Apple Watch-ul asociat telefonului.notificari web ios 16.4
   • Notificările web sunt compatibile cu modurile de concentrare, astfel că utilizatorii le vor putea exclude din unele moduri / adăuga doar în modurile dorite, le vor putea adăuga numai în rezumatele zilnice, aceste opțiuni urmând a fi sincronizate între toate dispozitivele conectate la același cont de iCloud.
   • Insigne pe pictogramele site-urilor web adăugate pe ecranul principal vor afișa utilizatorilor numărul notificărilor trimise de respectivele site-uri de la ultima deschidere. Desigur, insignele vor fi afișate numai dacă ai optat pentru a te abona la notificările site-urilor respective.
 • Browsere de la terți: a fost inclusă opțiunea ca browserele de la terți dezvoltatori (cum ar fi, spre exemplu, Chrome) să permită utilizatorilor să adauge site-uri web și aplicații web pe ecranul principal al iPhone și iPad direct din meniul de partajare (la fel cum se întâmplă în Safari). Astfel, adăugate din astfel de browsere, respectivele site-uri vor fi deschise de pe ecranul principal direct în browserele terțe.
 • Instalare actualizări beta: cele mai noi versiuni de prelansare ale iOS și iPadOS fac unele modificări majore în privința felului în care vom putea instala în viitor actualizările beta. Astfel, atât programatorii, cât și membrii Apple Software Beta Program vor putea să activeze sau să dezactiveze instalarea de actualizări beta direct din meniul Actualizare software din Configurări, fără a mai fi nevoie de instalarea unui profil special pentru instalarea versiunilor de prelansare. Această simplificare majoră a gestionării actualizărilor beta vine însă și cu un minus. Noua abordare a Apple nu va mai permite partajarea profilelor de programator de pe Developer Center în vederea instalării actualizărilor beta, astfel că numai ID-urile Apple asociate cu conturilor de programator eligibile vor primi actualizările „iOS beta dezvoltator”. Această modificare îi dezavantajează pe utilizatorii care doreau să instaleze versiunile de prelansare înainte ca acestea să fie oferite membrilor Apple Software Beta Program, cea mai mare cerere fiind vara, când există o fereastră de câteva săptămâni de când o versiune majoră nouă de iOS poate fi instalată de către dezvoltatori și până când aceasta poate fi instalată de utilizatori.
 • HomeKit:
  • retrasă din iOS 16.2 din pricina numeroaselor probleme pe care le avea, noua arhitectură HomeKit a fost reintrodusă în iOS 16.4 / iPadOS 16.4. Astfel în secțiunea Actualizare software din Locuință, utilizatorii de iPhone și iPad care nu au făcut deja trecerea la noua arhitectură vor vedea un mesaj cu „Actualizare locuință disponibilă”. Noua arhitectură a HomeKit a fost proiectată pentru a îmbunătăți fiabilitatea și eficiența comunicării dintre accesoriile pentru locuință și dispozitivele Apple.
  • Accesoriile Matter vor putea fi actualizate direct din Locuință.
 • Podcasturi: Apple a făcut câteva îmbunătățiri în această aplicație, cum ar fi:
  • Accesul la Canale va fi posibil din meniul Bibliotecă
  • Meniul Urmează îți permite să reiei redarea unor episoade, să începi un episod salvat sau să elimini din coadă acele episoade pe care nu vrei să le vezi.
  • În CarPlay a fost adăugată opțiunea de a relua redarea de unde ai rămas în secțiunea Urmează, precum și să găsești un podcast nou din meniul Navigare.
 • Muzică:
  • pictograma care îți permite accesarea profilului de utilizator pe Apple Music este acum afișată în majoritatea paginilor din această aplicație.
  • au fost făcute numeroase îmbunătățiri la nivelul interfeței și a animațiilor, astfel că, acum, în momentul în care adaugi o melodie în coada de redare, va fi afișată o mică notificare în partea de jos a ecranului și nu acea casetă mare de dialog care acoperea o parte din ecran.
 • Informații despre garanție: în aplicația Configurări, a fost introdusă o nouă opțiune intitulată Acoperire, care îți va afișa informațiile cu privire la garanția dispozitivului iOS / iPadOS, precum și a celorlalte dispozitive conectate la contul tău (cum ar fi AirPod-urile și Apple Watch-urile).
 • Scurtături: au fost introduse noi opțiuni pentru crearea de fluxuri de lucru care pot bloca ecranul dispozitivului și controla afișajul mereu aprins de pe iPhone 14 Pro. În plus, a fost introdusă opțiunea de a activa sau dezactiva automat Manager de scenă pe iPad. A fost inclusă și opțiunea de a folosi enunțarea cu Siri a notificărilor ca acțiune încorporată într-o scurtătură.
 • Mesaje: linkurile trimise de pe rețeaua socială Mastodon în Mesaje vor include acum și o previzualizare.
 • 5G: a fost extinsă acoperirea 5G în Turcia, precum și la rețeaua Standalone a T-Mobile (în SUA), care oferă viteze superioare.
 • Sfaturi: Această aplicație include acum și manualele de utilizare pentru iPhone, iPad și celelalte dispozitive pe care s-ar putea să le folosești, cum ar fi HomePod, AirPods și Apple Watch.
 • Mod de concentrare: a fost introdusă posibilitatea de a activa/dezactiva afișajul mereu pornit al iPhone 14 Pro într-un anumit mod de concentrare.
 • Conectivitate la satelit: opțiunea Urgente SOS prin satelit include informații cu privire la momentul în care următorul satelit va trece în apropriere. Mai precis, dacă anterior era indicat că un satelit va fi disponibil „în curând”, acum va fi menționat în câte ore și minute va fi aceste disponibil pentru a apela serviciile de urgență.
 • Accesibilitate: a fost adăugată o nouă opțiune de accesibilitate în meniul Mișcare, care permite întunecarea blițurilor și a luminilor puternice din videoclipuri.
 • Portofel: a fost introdus un widget în trei dimensiuni care permite urmărirea coletelor în livrare.

Notă: Dacă ai instalat iOS 16.4 / iPadOS 16.4 beta 1 și ai descoperit și alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.