WWDC 2022 – Apple a anunțat data la care va prezenta iOS 16, macOS 13 și watchOS 9

- Publicitate -

Apple a anunțat astăzi data la care va organiza unul dintre cele mai așteptate evenimente ale sale din acest an – WWDC 2022. Cea de-a 33-a ediție anuală a Worldwide Developers Conference va fi, pentru al treilea an la rândul, complet digitală și va avea loc în perioada 6-10 iunie.

Până în 2020, Apple obișnuia să organizeze WWDC la McEnery Convention Center din San Jose, California, la conferință participând câteva mii de programatori și angajați ai Apple. Din 2020 încoace, însă, fiecare ediție de Worldwide Developers Conference a fost organizată online, lucru care, iată, nu se schimbă nici în 2022. Un avantaj al evenimentelor WWDC complet digitale este acela că oferă acces gratuit tuturor programatorilor înregistrați pe platforma Apple. Până în 2019 (inclusiv), pentru a putea participa la WWDC trebuia să fii înregistrat pe Apple Developers Center, precum și să te înscrii la o loterie special organizată de Apple, unde, numai dacă erai selectat, puteai să îți cumperi un bilet în valoare de 1.599$.

Aidoma edițiilor din ultimii doi ani, WWDC 2022 va fi găzduit, deci, de aplicația Apple Developer pentru iOS, tvOS și iPadOS, precum și de site-ul web Apple Developer, iar accesul va fi complet gratuit pentru toți cei care au un cont Apple Developer.

„În adâncul său, WWDC a fost mereu un for pentru crearea de conexiuni și construirea unei comunități. În acest spirit, WWDC22 invită programatori din întreaga lume să vină laolaltă pentru a explora felul în care pot aduce cele mai bune idei ale lor la viață și de a duce mai departe ceea ce este posibil. Iubim conexiunea cu programatorii noștri și sperăm că toți participanții să fie stimulați de această experiență” – Susan Prescott, vicepreședinte Apple pentru relații cu progranatorii și marketing pentru întreprinderi și educație.

La fel ca și până acum, Apple intenționează să organizeze o conferință de deschidere a acestui eveniment. Cel mai probabil, aceasta va avea fi luni, pe 6 iunie, și va aduce prezentarea iOS / iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 și a watchOS 9. Prezentarea altor produse în cadrul respectivului eveniment media nu este nici ea exclusă.

Asemenea edițiilor standard de WWDC pe care Apple le-a organizat în anii precedenți, ediția digitală a WWDC de anul acesta se va întinde pe cinci zile, începând într-o zi de luni și încheindu-se vinerea. Despre ediția de anul acesta a Worldwide Developers Conference, Apple susține că va include mai multe sesiuni cu informații, mai multe laboratoare pentru învățare, mai multe saloane digitale la care programatorii să poată participa, precum și mai mult conținut localizat, obiectivul fiind acela de a face din WWDC22 un eveniment „cu adevărat global”.

Un alt element de noutate al WWDC22 este dat de organizarea unei zile speciale în care programatori și studenți vor putea să participe fizic la Apple Park. Potrivit Apple, luni, pe 6 iunie, un număr limitat de programatori și studenți vor putea lua parte atât la evenimentul de deschidere al WWDC, cât și la State of the Union. Aplicarea pentru un loc fizic la WWDC se va face online, însă Apple promite să revină în curând cu detalii privitoare la aceasta.

Pentru elevi și studenți, Apple va organiza un nou Swift Student Challenge. Aplicarea în acest concurs este posibilă încă de acum și până pe 25 aprilie. Apple susține că deși acest eveniment este unul digital, va recunoaște în continuare creativitatea programatorilor tineri.

Pentru a se înscrie în acest Swift Student Challenge, elevii și studenții din întreaga lume vor trebui să creeze o scenă interactivă în Swift Playgrounds 4, care să poată fi experimentată în trei minute. Câștigătorii vor primi premii exclusive WWDC22, mai multe detalii fiind oferite pe site-ul companiei Apple.

Apple susține că programatorii trebuie să descarce aplicația Apple Developer pentru a obține detalii suplimentare despre programul evenimentului. Acolo, începând din iunie, aceștia vor descoperi detalii despre evenimentul principal, despre Platforms State of the Union, sesiuni și programul laboratoarelor. De asemenea, aceste informații vor fi oferite programatorilor și pe platforma online Apple Developers, precum și pe e-mail.

La ediția de anul acesta a WWDC, Apple va prezenta, cel mai probabil, în cadrul evenimentului de pe 6 iunie, iOS și iPadOS 16, tvOS 16, watchOS 9 și macOS 13. Deocamdată nu știm dacă vor fi prezentate și alte produse noi în cadrul acelui eveniment, însă mai multe zvonuri apărute până în prezent arată că gigantul californian lucrează din greu la un nou model Mac Pro, precum și la o nouă generație de MacBook Air.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.