macOS 12.3 Monterey beta 3 a fost lansat. Iată noutățile

- Publicitate -

macOS Monterey 12.3 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Monterey sosește la o săptămână distanță de cel de-al doilea. În concomitent, Apple a mai lansat în această seară și macOS Big Sur 11.6.4 beta 3 pentru utilizatorii de Mac care nu doresc sau nu pot face actualizarea la Monterey.

macOS Monterey 12.3 reprezintă cea de-a treia actualizare importantă pentru macOS 12, iar acest lucru nu este indicat numai de numărul de versiune, ci și de numărul de caracteristici noi.

Alături de iPadOS 15.4, macOS 12.3 introduce mult așteptata caracteristică intitulată Control universal, care va permite controlarea mai multor computere Mac și tablete iPad cu un singur maus și o singură tastatură. Grație Control Universal, utilizatorii vor putea folosi același cursor și aceeași tastatură pe orice Mac sau iPad din apropriere, atât timp când acestea sunt conectate la același cont de iCloud (astfel, în situația în care ai un MacBook și un iPad, spre exemplu, vei putea folosi trackpadul și tastatura de pe MacBook pentru a controla atât laptopul, cât și iPad-ul). Funcționalitatea este activată implicit pe iPad și Mac, iar folosirea ei este incredibil de simplă și intuitivă.

În plus, macOS 12.3 mai introduce posibilitatea de a actualiza firmware-ul căștilor AirPods conectate la Mac (anterior acest lucru era posibil numai atunci când căștile erau conectate la iPhone sau iPad), elimină Python 2 (Apple sugerând dezvoltatorilor folosirea unui alt limbaj, precum Python 3), introduce ScreenCaptureKit – un API care va îmbunătăți înregistrarea ecranului în aplicațiile de la terți, retrage extensiile kernel folosite de aplicații precum Dropbox și OneDrive, introduce 37 de noi caractere emoji și sute de variații pentru cele existente (conform specificației Emoji 14) și introduce posibilitatea autentificării cu Passkey.

De îndată ce vor fi descoperite, caracteristicile noi din macOS 12.3 beta 3 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

macOS 12.3 beta 3 poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS 12 pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via secțiunea Actualizare software din Preferințe sistem. macOS 12.3 public beta 3 va fi lansat cel mai probabil în cursul acestei săptămâni pentru toți membrii Apple Software Beta Program.

Versiunea finală a macOS 12.3 va fi lansată, probabil, în primăvară.

macOS 12.3 beta 3 succede macOS 12.2.1, o actualizare care s-a concentrat în special pe îmbunătățirea performanțelor Mac-urilor și pe rezolvarea unor probleme de securitate. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Monterey 12.2.1 sunt disponibile aici.

În cazul în care ai descoperit și alte noutăți în macOS 12.3 beta 3, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.