iOS 14.4 și iPadOS 14.4 au fost lansate pentru utilizatorii de iPhone și iPad. Iată noutățile

- Publicitate -

iOS 14.4 și iPadOS 14.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 14 și iPadOS 14.

Cea de-a patra actualizare majoră adusă deja iOS 14 / iPadOS 14 sosește la aproape o lună și jumătate distanță de iOS 14.3 / iPadOS 14.3 și a fost testată în prealabil împreună cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Beta.

iOS 14.4 și iPadOS 14.4 Noutăți

Noile versiuni software lansate de către Apple în această seară introduc, în primul rând, o funcționalitate care va permite camerei să recunoască și codurile QR de dimensiuni mai mici, precum și o funcționalitate care va permite clasificarea tipului dispozitivelor Bluetooth în configurările dispozitivelor iPhone și iPad, astfel încât să fie identificate corect căștile pentru notificările audio.

Pe modelele iPhone din gama iPhone 12, iOS 14 introduce o notificare atunci când dispozitivul constată că nu are o cameră nouă și originală (în cazul dispozitivelor reparate cu piese contrafăcute). În plus, pe iPhone 12 Pro a fost adresată o problemă din cauza căreia pozele HDR realizate cu aceste modele puteau să prezinte artefacte de imagine.

Pe dispozitivele asociate cu boxe cu HomePod 14.4 instalat, iOS 14.4 adaugă o nouă funcționalitate pentru HomePod mini care folosește cipul U1 al acestei boxe.

Mai precis, au fost adăugate noi efecte vizuale, auditive și haptice atunci când melodiile sunt transferate pe HomePod mini de pe un iPhone din gama iPhone 11 sau iPhone 12. Atunci când un posesor de iPhone cu cea mai nouă versiune de iOS instalată se află în aproprierea unui HomePod mini, telefonul începe să redea un ușor ritm haptic ce devine tot mai alert pe măsură ce iPhone-ul se aproprie de boxă. Retroacțiunea haptică încetează în momentul deschiderii interfeței pentru transferarea melodiei redate de pe HomePod mini pe iPhone. Grație cipului U1 care permite dispozitivelor să se localizeze mult mai precis în spațiu, noua funcționalitate pentru HomePod mini face transferul melodiilor de pe iPhone 11 / 12 mult mai rapid.

În plus, iOS 14.4 introduce și compatibilitate pentru caracteristica „Mers ghidat”, pentru utilizatorii de Apple Watch abonați la serviciul Apple Fitness+. Aceasta va permite ascultarea de povești inspiraționale în timpul mersului pe jos.
Actualizare: iOS 14.4 și iPadOS 14.4 introduc actualizări de securitate extrem de importante, care fac indicată actualizarea dispozitivelor compatibile numaidecât. Potrivit Apple, aceste actualizări adresează trei vulnerabilități grave de securitate în kernel și WebKit, afectând toate dispozitivele cu iOS 14 instalat. Vulnerabilitatea kernel putea permite unei aplicații otrăvite să își ridice privilegiile, Apple menționând faptul că această vulnerabilitate s-ar putea să fie deja exploatată. De asemenea, s-ar putea să fie exploatată și o problemă WebKit, care permitea unui atacator să execute cod arbitrar pe dispozitivele atacate. Mai multe detalii privitoare la caracteristicile de securitate din iOS / iPadOS 14.4 sunt disponibile aici.

iOS 14.4 Notițele lansării

iOS 14.4 include următoarele îmbunătățiri pentru iPhone:

 • Camera poate recunoaște coduri QR mai mici
 • Opțiunea de a clasifica tipul dispozitivelor Bluetooth în Configurări, în vederea identificării corecte a căștilor pentru notificările audio
 • Notificări pentru cazul în care camera iPhone‑ului nu poate fi confirmată ca fiind o cameră Apple nouă, originală, pentru iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max

În plus, această actualizare corectează următoarele probleme:

 • În pozele HDR realizate cu iPhone 12 Pro puteau să apară artefacte de imagine
 • Widgetul Fitness putea să nu afișeze date actualizate despre Activitate
 • Tastarea putea fi întârziată și sugestiile de cuvinte puteau să nu fie afișate în tastatură
 • Tastatura putea să nu fie afișată în limba corectă în Mesaje
 • Activarea opțiunii “Control comutator” în Accesibilitate putea să împiedice preluarea apelurilor telefonice din ecranul de blocare

iPadOS 14.4 Notițele lansării

iPadOS 14.4 include următoarele îmbunătățiri pentru iPad:

 • Camera poate recunoaște coduri QR mai mici
 • Opțiunea de a clasifica tipul dispozitivelor Bluetooth în Configurări, în vederea identificării corecte a căștilor pentru notificările audio

În plus, această actualizare corectează următoarele probleme:

 • Tastarea putea fi întârziată și sugestiile de cuvinte puteau să nu fie afișate în tastatură
 • Tastatura putea să nu fie afișată în limba corectă în Mesaj

Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduc funcționalități importante pentru majoritatea utilizatorilor, actualizările la iOS 14.4 și iPadOS 14.4 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 14 / iPadOS 14, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate.

iOS 14.4 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 14.4 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS / iPadOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 14.4 / iPadOS 14.4 succed iOS / iPadOS 14.3, care reprezintă cele mai recente versiuni majore ale iOS 14 și iPadOS 14, aducând ProRAW pe iPhone 12 Pro, compatibilitate pentru AirPods Max și Apple Fitness+, o secțiune dedicată informațiilor despre intimitate în paginile aplicațiilor de pe App Store ș.a. Toate noutățile din iOS / iPadOS 14.3 sunt prezentate aici.

În prezent, Apple nu mai testează cu programatorii și/sau utilizatorii nici o altă versiune de prelansare pentru iOS și iPadOS.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.