iOS 14.4 și iPadOS 14.4 au fost lansate pentru utilizatorii de iPhone și iPad. Iată noutățile

iOS 14.4 și iPadOS 14.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 14 și iPadOS 14.

Cea de-a patra actualizare majoră adusă deja iOS 14 / iPadOS 14 sosește la aproape o lună și jumătate distanță de iOS 14.3 / iPadOS 14.3 și a fost testată în prealabil împreună cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Beta.

iOS 14.4 și iPadOS 14.4 Noutăți

Noile versiuni software lansate de către Apple în această seară introduc, în primul rând, o funcționalitate care va permite camerei să recunoască și codurile QR de dimensiuni mai mici, precum și o funcționalitate care va permite clasificarea tipului dispozitivelor Bluetooth în configurările dispozitivelor iPhone și iPad, astfel încât să fie identificate corect căștile pentru notificările audio.

Pe modelele iPhone din gama iPhone 12, iOS 14 introduce o notificare atunci când dispozitivul constată că nu are o cameră nouă și originală (în cazul dispozitivelor reparate cu piese contrafăcute). În plus, pe iPhone 12 Pro a fost adresată o problemă din cauza căreia pozele HDR realizate cu aceste modele puteau să prezinte artefacte de imagine.

Pe dispozitivele asociate cu boxe cu HomePod 14.4 instalat, iOS 14.4 adaugă o nouă funcționalitate pentru HomePod mini care folosește cipul U1 al acestei boxe.

Mai precis, au fost adăugate noi efecte vizuale, auditive și haptice atunci când melodiile sunt transferate pe HomePod mini de pe un iPhone din gama iPhone 11 sau iPhone 12. Atunci când un posesor de iPhone cu cea mai nouă versiune de iOS instalată se află în aproprierea unui HomePod mini, telefonul începe să redea un ușor ritm haptic ce devine tot mai alert pe măsură ce iPhone-ul se aproprie de boxă. Retroacțiunea haptică încetează în momentul deschiderii interfeței pentru transferarea melodiei redate de pe HomePod mini pe iPhone. Grație cipului U1 care permite dispozitivelor să se localizeze mult mai precis în spațiu, noua funcționalitate pentru HomePod mini face transferul melodiilor de pe iPhone 11 / 12 mult mai rapid.

În plus, iOS 14.4 introduce și compatibilitate pentru caracteristica „Mers ghidat”, pentru utilizatorii de Apple Watch abonați la serviciul Apple Fitness+. Aceasta va permite ascultarea de povești inspiraționale în timpul mersului pe jos.
Actualizare: iOS 14.4 și iPadOS 14.4 introduc actualizări de securitate extrem de importante, care fac indicată actualizarea dispozitivelor compatibile numaidecât. Potrivit Apple, aceste actualizări adresează trei vulnerabilități grave de securitate în kernel și WebKit, afectând toate dispozitivele cu iOS 14 instalat. Vulnerabilitatea kernel putea permite unei aplicații otrăvite să își ridice privilegiile, Apple menționând faptul că această vulnerabilitate s-ar putea să fie deja exploatată. De asemenea, s-ar putea să fie exploatată și o problemă WebKit, care permitea unui atacator să execute cod arbitrar pe dispozitivele atacate. Mai multe detalii privitoare la caracteristicile de securitate din iOS / iPadOS 14.4 sunt disponibile aici.

iOS 14.4 Notițele lansării

iOS 14.4 include următoarele îmbunătățiri pentru iPhone:

 • Camera poate recunoaște coduri QR mai mici
 • Opțiunea de a clasifica tipul dispozitivelor Bluetooth în Configurări, în vederea identificării corecte a căștilor pentru notificările audio
 • Notificări pentru cazul în care camera iPhone‑ului nu poate fi confirmată ca fiind o cameră Apple nouă, originală, pentru iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max

În plus, această actualizare corectează următoarele probleme:

 • În pozele HDR realizate cu iPhone 12 Pro puteau să apară artefacte de imagine
 • Widgetul Fitness putea să nu afișeze date actualizate despre Activitate
 • Tastarea putea fi întârziată și sugestiile de cuvinte puteau să nu fie afișate în tastatură
 • Tastatura putea să nu fie afișată în limba corectă în Mesaje
 • Activarea opțiunii “Control comutator” în Accesibilitate putea să împiedice preluarea apelurilor telefonice din ecranul de blocare

iPadOS 14.4 Notițele lansării

iPadOS 14.4 include următoarele îmbunătățiri pentru iPad:

 • Camera poate recunoaște coduri QR mai mici
 • Opțiunea de a clasifica tipul dispozitivelor Bluetooth în Configurări, în vederea identificării corecte a căștilor pentru notificările audio

În plus, această actualizare corectează următoarele probleme:

 • Tastarea putea fi întârziată și sugestiile de cuvinte puteau să nu fie afișate în tastatură
 • Tastatura putea să nu fie afișată în limba corectă în Mesaj

Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduc funcționalități importante pentru majoritatea utilizatorilor, actualizările la iOS 14.4 și iPadOS 14.4 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 14 / iPadOS 14, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate.

iOS 14.4 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 14.4 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS / iPadOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 14.4 / iPadOS 14.4 succed iOS / iPadOS 14.3, care reprezintă cele mai recente versiuni majore ale iOS 14 și iPadOS 14, aducând ProRAW pe iPhone 12 Pro, compatibilitate pentru AirPods Max și Apple Fitness+, o secțiune dedicată informațiilor despre intimitate în paginile aplicațiilor de pe App Store ș.a. Toate noutățile din iOS / iPadOS 14.3 sunt prezentate aici.

În prezent, Apple nu mai testează cu programatorii și/sau utilizatorii nici o altă versiune de prelansare pentru iOS și iPadOS.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,804FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
381CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

macOS 11.3 Big Sur beta 3 a fost lansat. Iată ce noutăți aduce

macOS Big Sur 11.3 beta 3 a fost lansat miercuri dimineață pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Big Sur...

iOS 14.5 beta 3 și iPadOS 14.5 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat în urmă cu câteva ore iOS 14.5 beta 3 și iPadOS 14.5 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de...

macOS 11.2.2 Big Sur a fost lansat pentru toți utilizatorii de Mac

macOS 11.2.2 a fost lansat joi seară pentru toți utilizatorii care folosesc modele de Mac compatibile cu Big Sur. Noua versiune a sistemului de operare nu...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.