watchOS 6.2 beta 3 a fost lansat de către Apple pentru Apple Watch

0
548
watchos 6.2 beta 1

watchOS 6.2 beta 3 a fost lansat de către Apple miercuri seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații înscriși pe Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru ceas sosește la o săptămână distanță de a doua.

După cum indică numărul versiunii noii actualizări de watchOS, 6.2, aceasta vine și cu o serie de caracteristici noi. În watchOS 6.2 beta 1, spre exemplu, dezvoltatorii au descoperit că a fost adăugată posibilitatea de a include cumpărături în aplicații, astfel că ei vor putea cuprinde și în aplicațiile de ceas anumite caracteristici contra-cost.

De asemenea, iOS 13.4 beta și watchOS 6.2 beta includ cod care ne vorbește despre o caracteristică intitulată CarKey. Noul API ne confirmă că noile versiuni de watchOS și iOS s-ar putea să permită în sfârșit descuierea, încuierea și pornirea autoturismelor (compatibile) folosind iPhone și Apple Watch (via NFC). Se pare că noua funcționalitate va putea lucra cu toate mașinile care au implementat deja NFC (de îndată ce iOS 13.4 / watchOS 6.2 vor fi disponibile), iar deschiderea/închiderea/pornirea va fi posibilă fără a fi necesară nici măcar scanarea amprentei / feței, ci doar aproprierea dispozitivului iPhone/a ceasului (fie și descărcat!) de cipul/cipurile NFC al/ale autoturismului (existând, desigur, și posibilitatea de a condiționa deschiderea/închiderea/pornirea de introducerea codului / scanarea amprentei/feței).

Procesul de adăugare a cheii virtuale a mașinii se va realiza prin intermediul aplicației Wallet, prin atingerea iPhone-ului de cipul NFC al mașinii, procesul inițial de configurare urmând a fi completat și cu ajutorul aplicațiilor oferite de producătorii de autoturisme (de îndată ce aceștia le vor actualiza). Odată adăugată cheia, ea va fi stocată în siguranță în Wallet, de unde va putea fi activată/dezactivată descuierea / încuierea / pornirea expresă (fără cod de acces, Touch ID ori Face ID). O informație interesantă disponibilă deja despre CarKey este aceea că această cheie virtuală va putea fi partajată (via Wallet) cu alte persoane, cum ar fi membrii familiei.

În situația în care vor fi semnalate, noutățile din watchOS 6.2 beta 3 vor fi prezentate puțin mai jos, în cadrul acestui articol.

watchOS 6.2 beta 3 poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple Watch de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 6.2 beta 3 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat măcar iOS 13.4 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

Data lansării versiunii finale de watchOS 6.2 este necunoscută până la ora actuală, însă estimăm că ea va ajunge în primăvară.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la watchOS 6.2 beta 3 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.