iOS 11.4 beta 1 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată ce aduce nou

0
1982

iOS 11.4 beta 1 a fost lansat luni seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la numai patru zile distanță de versiunea finală a iOS 11.3.

Potrivit Apple, iOS 11.4 beta 1 include funcționalități noi, corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Toate funcționalitățile noi din prezenta actualizare vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 11.4 beta 1 are numărul de build 15F5037c. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 1 a iOS 11.4 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs.

Potrivit Apple, iOS 11.4 va fi disponibil până în vară pe toate dispozitivele compatibile cu iOS 11: iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5 (și modelele mai recente), iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

iOS 11.4 succede iOS 11.3, o actualizare care a introdus numeroase funcționalități noi, cum ar fi Sănătate Baterie iPhone, Conversații Business, ARKit 1.5, Fișe Medicale, Videoclipuri în Apple Music și nu numai. Mai multe informații despre iOS 11.3 sunt disponibile aici.

iOS 11.4 Noutăți

 • Mesaje pe iCloud: Prezentată odată cu iOS 11 și disponibilă în primele build-uri ale iOS 11.0 și iOS 11.3, caracteristica Mesaje pe iCloud a reapărut pe iPhone și iPad în iOS 11.4 beta 1. Utilizatorii vor putea activa Mesaje pe iCloud pentru a:
  • Elibera spațiul ocupat pe iPhone/iPad de mesaje (și toate fișierele atașate în conversații) întrucât toate mesajele vor fi stocate în iCloud (ocupând spațiul de aici).
  • Vedea toate conversațiile chiar și atunci când se autentifică pe un nou dispozitiv iPhone / iPad / Mac, fără a restaura pe el un backup. Mai mult, aceleași conversații vor fi mereu pe toate dispozitivele (deci dacă ai un iPhone activat mai demult și un iPad activat mai recent, pe acesta din urmă vor apărea automat toate conversațiile pe care le-ai pe iPhone înaintea configurării iPadului).
  • Se bucura de ștergerea mesajelor și conversațiilor dintr-un singur loc – o conversație ștearsă de pe iPhone, de exemplu, va fi eliminată automat și de pe dispozitivele iPad, Mac și iPod conectate la același cont de iCloud.

Notă: Activarea Mesaje pe iCloud ar trebui să se facă automat dacă folosești autentificarea cu doi factori și ai activat efectuarea automată a backupurilor pe iCloud.

 • HomePod stereo: compatibilitatea pentru asocierea a două difuzoare HomePod în vederea obținerii unui sunet stereofonic a fost reintrodusă în iOS 11.4 beta 1, însă este imposibil de testat întrucât necesită instalarea unui firmware de HomePod nelansat.
 • AirPlay 2: Aidoma tvOS 11.4, iOS 11.4 reintroduce AirPlay 2 – prima actualizare majoră adusă caracteristicii de difuzare audio introdusă de Apple în urmă cu șapte ani. Conform Apple, AirPlay 2 reduce întârzierile și starea latentă, permițându-le utilizatorilor să redea conținut audio pe mai multe dispozitive / boxe compatibile în același timp (de exemplu, cineva care are un Apple TV în camera de zi, unul în dormitor și o boxă în bucătărie, va putea să redea prin toate trei o melodie direct de pe iPhone/iPad/iPod/Mac). Deocamdată, AirPlay 2 lucrează doar pe dispozitivele Apple TV cu tvOS 11.4 (care, de altfel, și apar deja în aplicația Locuință din iOS 11.4 beta), însă boxele compatibile (inclusiv HomePod) vor fi acceptate în curând.

iOS 11.4 Notițele lansării

NOTES AND KNOWN ISSUES

AirPlay

Known Issues

 • When streaming a video from the YouTube app via Airplay, audio might lag behind the video by 2-3 seconds. (36833829)
 • When streaming a video from the YouTube app to a single Apple TV, only the audio might play out of the Apple TV. (36833829)

Foundation

Known Issues

 • Clients of NSURLSessionStreamTask that use a non-secure connection fail to connect when an error occurs during PAC file evaluation and the system is configured for either Web Proxy Auto Discovery (WPAD) or Proxy Automatic Configuration (PAC). A PAC evaluation failure can occur when the PAC file contains invalid JavaScript or the HTTP host serving the PAC file is unreachable. (33609198)
 • Workaround: Use startSecureConnection to establish a secure connection.

Keychain

Known Issues

 • The shared web credentials API always returns the error “Autofill disabled”. (36989569)

Music

Known Issues

 • In certain circumstances playback might get stuck at the end of the first track. (38806871)

Vision

Known Issues

 • Facial landmarks identified by the Vision framework may flicker in temporal use cases such as video. (32406440)

Xcode

Known Issues

 • Debugging a disabled Messages extension may cause Messages to crash. (33657938)
 • Workaround: Before starting the debug session, enable the extension by tapping the More (…) button to show the list of apps, then tapping the Edit button, and then tapping the switch to turn on the extension.
 • After a simulated iOS device starts up, it’s not possible to pull down the Lock screen. (33274699)
 • Workaround: Lock and unlock the simulated device and then reopen Home screen.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11.4 beta 1 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit noutăți despre care nu s-a vorbit deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.