PowerVR Furian ar putea aduce grafică 4K și jocuri mai performante pe viitoarele modele de iPhone

0
765

Imagination Technologies au anunțat lansarea PowerVR Furian, o nouă generație a arhitecturii GPU, care promite, printre altele, îmbunătățiri majore în performanța grafică și eficiența energetică, și care ar putea fi introdusă de către Apple în viitoarele modele de iPhone.

Potrivit Imagination Technologies, PowerVR Furian va oferi îmbunătățiri de până la 70-90% în performanța jocurilor din lumea reală prin densitate, un colorit cu 35% mai bun și o rată de umplere cu 80% mai mare decât un GPU Series7XT Plus din generația actuală a arhitecturii PowerVR Rogue. Mai mult decât atât, noul GPU se laudă cu un consum energetic mai scăzut, astfel că, dacă vor folosi noua arhitectură, viitoarele modele de iPhone ar putea înregistra îmbunătățiri la capitolul autonomia bateriei, mai ales când sunt folosite mult în jocuri.

Un alt aspect important al PowerVR Furian este acela că are grafică 4K, ceea ce înseamnă pentru viitoarele modele de iPhone că ar putea permite dezvoltatorilor să vină cu jocuri cu o rezoluție mult mai mare, dar și cu îmbunătățiri în aplicații precum cele bazate pe realitatea augmentată și/sau virtuală.

Iar acum dacă vă întrebați cum fundamentăm ipoteza că PowerVR Furian ar putea sosi în viitoarele modele de iPhone, ei bine trebuie să știți că Apple este parte implicată în Imagination Technologies și licențiată pentru a-i folosi arhitecturile încă din anul 2008. Cele două companii au lucrat îndeaproape de-a lungul anilor, Apple fiind, mai ales din 2009 încoace, un investitor-cheie în creatorul de cipuri. Anul trecut s-a zvonit chiar că Apple ar fi interesată să cumpere compania britanică, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă. Totuși, gigantul californian a angajat mai mulți ingineri de la Imagination Technologies pentru a lucra la proiectele sale viitoare.

Având în vedere această colaborare, nu ar trebui să ne mai mire faptul că modelele actuale și mai vechi de iPhone au fost bazate pe arhitectura PowerVR Rogue. iPhone 7 și iPhone 7 Plus, spre exemplu, au un cip grafic care este nimic altceva decât o versiune modificată de Apple a GPU-ului Series7XT Plus.

Și cu toate că putem bănui că Apple va introduce noul GPU PowerVR Furian în modelele de iPhone viitoare, deocamdată nu putem spune exact care va fi primul model care va folosi această arhitectură. Totuși, tindem să credem că acesta nu va fi iPhone 8, în condițiile în care Imagination Technologies a spus că primele GPU-uri bazate pe PowerVR Furian (cum ar fi Series8XT) vor fi anunțate la mijlocul anului curent și vor apărea în dispozitivele mobile pe la sfârșitul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.