Mulți utilizatori de iPhone (și iPad) se confruntă cu problema mesajelor nedorite, mai ales dacă numărul lor de telefon sau o adresă de e-mail asociată iMessage au ajuns pe Internet. Și fiindcă Apple știe foarte bine cât de important este pentru utilizatori să primească mesaje numai de la persoanele care îi interesează și nu tot felul de oferte, anunțuri sau alte texte deranjante, compania a început din iOS 7 o luptă împotriva mesajelor nedorite.

Dacă versiunea iOS lansată în urmă cu doi ani introducea opțiunea de a bloca numere de telefon și/sau adrese de e-mail pentru a nu le mai permite să ne trimită iMessage-uri, SMS-uri, să ne apeleze telefonic sau prin FaceTime, în iOS 8.3 compania vine cu încă o funcționalitate utilă pentru utilizatori. Este vorba despre opțiunea de a filtra mesajele venite de la expeditori necunoscuți de cele venite de la persoane care se găsesc în lista ta de contecte.

Adresată deocamdată doar utilizatorilor care folosesc iMessage și capabilă să filtreze doar acest tip de mesaje, opțiunea de filtrare îți permite să dai de-o parte toate mesajele venite de la persoane ale căror numere de telefon sau adrese de e-mail nu le-ai adăugat în Contacte și să rămâi concentrat numai pe mesajele care te interesează cu adevărat și care vin de la membrii familiei, prieteni, colegi, clienți, etc. Iar pentru ca mesajele venite de la ceilalți să nu te mai deranjeze deloc, odată activată, această opțiune, pe lângă faptul că le va ascunde într-o listă separată, va dezactiva și notificările pentru acestea.

Desigur, aceasta nu este cea mai bună soluție pentru un utilizator de iPhone sau iPad care primește multe mesaje și de la persoane pe care nu le cunoaște (de exemplu, de la clienți), deoarece s-ar putea să nu le vadă în timp util. De asemenea, rețineți că la iMessage puteți primi mesaje de la persoane care sunt în lista de contacte, dar de pe o adresă de e-mail sau un număr de telefon asociat iMessage pe care voi nu l-ați adăugat în Contacte, așa că și în acest caz mesajele respective vor fi filtrate de cele de la „cunoscuți”. În cazul în care te numeri printre aceia care primesc multe mesaje și de la necunoscuți sau vrei să preîntâmpini situații precum cea din exemplul anterior, atunci poți dezactiva opțiunea (de fapt, implicit, ea este dezactivată), așa încât să te asiguri că vei vedea în timp util și acele iMessage-uri venite de la persoane care nu se află în lista ta de contacte.

Așadar, dacă ești sigur că nu vrei să mai primești notificări pentru iMessage-uri venite de la persoane pe care nu le cunoști și care adesea pot fi nedorite, atunci urmează pașii de mai jos:

Cum să sortezi mesajele iMessage venite de la persoane ce nu se află în lista ta de contacte

Cerințe

  • iPhone 4s (sau mai recent), iPad 2 (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent) ori iPod touch generația a 5-a
  • iOS 8.3 (sau o versiune ulterioară) instalat/ă

Cum activezi filtrarea mesajelor

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen ecran principal itutorial
  2. Derulează în jos până la Mesaje și atinge acest buton;mesaje configurari
  3. Comută pe activat/I (verde) butonul din dreptul Filtrare expeditori necunoscuți.mesaje filtrare expeditori necunoscuti

Începând de acum nu vei mai primi notificări pentru mesajele iMessage venite de la expeditori ce nu se află în lista ta de contacte și nici nu vei mai vedea mesajele respective printre celelalte iMessage-uri și SMS-uri.

Cum accesezi în continuare mesajele venite de la expeditorii necunoscuți

  1. Deschide aplicația Mesaje de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen ecran principal itutorial
  2. În partea de sus a listei cu mesaje, atinge fila Expeditori necunoscuți;mesaje expeditori necunoscuti
  3. Se va deschide o listă separată ce conține toate mesajele iMessage provenite de la persoane ce nu se află în lista ta de contacte.expeditori necunoscuti

După părerea mea, ar fi fost foarte util ca această opțiune să fi acoperit nu doar iMessage-urile, ci și SMS-urile, în condițiile în care, mai ales la noi în țară, se apelează cel mai mult la mesajele text pentru a trimite mesaje nedorite.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.