iOS 8.3 permite efectuarea apelurilor telefonice pe difuzor direct din Siri

0
544

Una dintre zonele pe care este axată Apple și în care încearcă să facă numeroase îmbunătățiri odată cu lansarea iOS 8.3 este Siri. După ce am văzut că această actualizare a iOS 8 va aduce o grămadă de limbi noi și dialecte pentru Siri, iar apoi am auzit că asistentul a fost învățat să pronunțe mai corect unele cuvinte – cel puțin în limba engleză – acum a venit timpul să aflăm despre o altă schimbare mică, dar importantă făcută de compania Apple în cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

siri difuzor siri difuzor

 

Siri permite utilizatorilor ale căror iPhone-uri rulează iOS 8.3 să efectueze apeluri telefonice pe difuzor printr-o simplă comandă vocală. Oricine folosește asistentul virtual personal pe orice versiune anterioară a iOS, știe că acesta permite efectuarea apelurilor telefonice, dar doar la receptorul de ureche – ceea ce nu este un lucru chiar atât de grozav dacă te afli în mașină, de exemplu.  Ei bine, începând cu iOS 8.3, dacă îi dictezi lui Siri „Efectuează un apel telefonic pe difuzor” (desigur, într-una dintre limbile pe care le știe, nu în română), ea nu doar că va efectua apelul, ca și până acum, dar va activa și difuzorul în mod automat.

Acest lucru se întâmplă și în cazul în care dai comanda prin „Hey Siri”. Introdusă în iOS 8, această comandă permite accesarea Siri fără a mai fi nevoit să apeși butonul principal al terminalului iPhone sau iPad, dar numai atunci când acesta este cuplat la o sursă de alimentare sau când Siri a fost deja deschisă.

În testele efectuate de noi, posibilitatea efectuării apelurilor telefonice pe difuzor cu o comandă adresată lui Siri este disponibilă doar în iOS 8.3, în iOS 8.2 sau în iOS 7.1.1 asistentul efectuând apelul la receptorul pentru ureche chiar dacă în comandă specifici că vrei prin difuzor.

Desigur, nu vorbim de ceva foarte grozav și probabil că mulți nu vor folosi această noutate, dar ea este disponibilă și va fi grozavă în mașină, deoarece fie că ai sau nu un autoturism cu CarPlay sau Siri-eyes-free, atât timp cât el este alimentat la priza de 12V a mașinii va permite efectuarea apelurilor telefonice fără să iei mâinile de pe volan sau măcar să te uiți la iPhone.

- Reclamă -