Jony Ive vorbește despre designul Apple Watch și despre motivul pentru care trebuie să ne încărcăm iPhone-urile atât de des

- Publicitate -

ive jony

Cel care este responsabil de modul în care arată majoritatea produselor companiei Apple, fie ele hardware sau software, Jony Ive, a acordat recent un interviu publicației americane The Financial Times în cadrul căruia vorbește despre procesul meticulos de creare a Apple Watch și câteva dintre alegerile sale în materie de design. Directorul departamentelor de design industrial și design software din cadrul Apple descrie ceasul companiei ca fiind „cel mai personal produs” pe care gigantul din Cupertino l-a creat vreodată. În plus, el ne spune că dispozitivul este rezultatul a mii și mii de ore de evaluare și „testare”.

„Chiar și acum când designul Apple Watch este incredibil de matur și a trecut prin mi și mii de ore de evaluare și testare, noi lucrăm la îmbunătățirea sa. Încercăm să îl facem să fie cât mai mult timp posibil fluid pentru că totul este foarte interconectat.”

Designerul de origine britanică apreciază confortul adus de Apple Watch, descriind mâna ca fiind locul perfect pentru tehnologie. În acest sens, el dă ca și exemplu funcționalitatea Glance care va oferi utilizatorilor ceasului informații în timp real despre lucrurile care îi interesează (cum ar fi vremea, bursa, evenimentele din calendar și nu numai) fără a-i obliga să mai scoată din buzunar iPhone-urile pentru a le obține.

Unul dintre lucrurile care m-a impresionat a fost că mă uitam la ceas și imediat după trebuia să mă uit din nou, pentru că nu am fost atent la cât era ceasul… Îmi surâde ideea de a deveni aproape neglijent și a arunca privirea [n.r. pe ecranul dispozitivului]. Consider că din unele puncte de vedere, mâna este locul perfect pentru tehnologie.

Atenția obsesivă a lui Jony Ive pentru detalii trece de designul ceasului, iar ideile sale se imprimă și în ambalajul creat de Apple pentru Apple Watch. Se pare că Apple Watch Edition (modelul din aur de 18 carate) va avea un ambalaj construit din materiale premium – de exemplu, va fi aplicată peste pielea din exterior un colorant de anilină, iar în interior va fi căptușit cu velur. În ceea ce privește modul în care se deschide cutia, acesta va fi bazat pe fricțiunea părții de jos cu capacul – la fel ca și în cazul ambalajului pentru iPhone, iPad sau iPod touch. Legat de dimensiuni, Ive ne spune că Apple Watch nu va avea o cutie foarte mare, o dată pentru că așa este mai bine pentru mediu și în subsidiar pentru că o cutie mare este mereu incomod de depozitat.

O greșeală de redactare din interviul celor de la The Financial Times este legată de preț. Autorul articolului notează pe baza declarațiilor lui Ive că atât Apple Watch-ul Sport din aluminiu, cât și modelul din oțel inoxidabil vor avea prețuri de pornire de 349$, cu toate că, în mod cert, modelul din oțel va fi mai scump. Până acum se specula că versiunea Apple Watch a ceasului va costa cel puțin 499$, având în vedere faptul că pe lângă materialul superior din care este construit în comparație cu modelul Sport, acesta mai are și ecran de safir. Aceeași jurnaliști americani susțin că prețul de pornire al Apple Watch Edition va fi de aproximativ 4.500 $. Fiindu-le solicitat un răspuns cu privire la acest aspect, cei de la Apple spun că autorul articolului a înțeles greșit declarațiile lui Ive, deci că versiunile din aluminiu și oțel nu vor avea același preț.

Un alt aspect important adus de cel care a consemnat interviul este legat de autonomia bateriei. El a spus că din discuția cu Ive reiese că el nu este prea interesat de autonomia bateriei produselor pe care le creează și că prețuiește mai mult aspectul și dimensiunile decât bateria. Iar atunci când a venit vorba despre cât de des trebuie să îți încarci iPhone-ul, Ive a spus că acest terminal este atât de subțire și de ușor, încât îl folosim foarte mult  – atât de mult până când bateria va fi epuizată.

Dacă sunteți interesați de viziunea lui Jony Ive în ceea ce privește designul, atunci vă recomand să urmați acest link pentru a citi întregul interviu acordat celor de la Financial Times.

Iar înainte de a încheia, trebuie să vă spun că Apple va prezenta luni, pe 9 martie, în cadrul unei conferințe, care va începe la ora 20:00 și va fi transmisă live, mai multe detalii despre Apple Watch – acestea vor fi, desigur, disponibile la scurt timp după și pe iTutorial.ro.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.