iPhone 6s este fără doar și poate unul dintre cele mai așteptate dispozitive ale acestui an, însă s-ar putea să îi dezamăgească pe iubitorii specificațiilor tehnice. Din nou… Largan Precision, furnizorul pentru modulul cameră din iPhone se așteaptă să aibă o creștere limitată a veniturilor în anul curent, alimentând astfel zvonurile potrivit cărora viitorul model de iPhone va rămâne la senzorul de 8 megapixeli pentru camera iSight, scrie Taipei News.

Publicația asiatică îl citează pe analistul taiwanez Jeff Pu, care susține, pe baza prezentărilor furnizorului companiei Apple, că iPhone 6s va avea aceleași specificații pentru cameră ca și modelele anterioare. Asta înseamnă că iPhone 6s va o cameră iSight cu un senzor tot de 8 megapixeli, similar, din unele puncte de vedere, celor folosite în iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Desigur, Apple este un client important pentru orice companie, iar dacă ar fi făcut trecerea la un nou tip de senzor, acest lucru s-ar fi văzut în rezultatele celor de la Largan Precision. Anul trecut, de exemplu, se zvonea că iPhone 6 va avea un senzor de 8 megapixeli, tot pe baza rezultatelor celor de la Largan Precision, iar acele ipoteze s-au dovedit a fi reale.

Spre deosebire de gigantul din Cupertino, însă, mulți alți producători parteneri cu furnizorul de module pentru cameră fac acum tranziția de la module de 8 megapixeli la cele de 13 megapixeli, în condițiile în care momentan senzorii CMOS împiedică producerea în număr mare a modulelor de 16 și 20 de megapixeli.

Chiar dacă întreaga teorie a lui Jeff Pu este bazată doar pe rezultatele financiare ale unui furnizor al Apple, nu poate fi exclus ca gigantul din Cupertino să nu fi ales un alt furnizor pentru modulele cameră ale terminalelor din noua generație. Lunile trecute, o persoană care a prezentat multe informații veridice în legătură cu produsele nelansate ale companiei Apple susținea că iPhone 6s și iPhone 6s Plus vor face cel mai mare salt din istoria iPhone în privința camerei, deoarece vor veni cu un sistem pe două obiective capabil să înregistreze imagini de calitate similară celor capturate cu DSLR-urile.

Chiar dacă va crește sau nu numărul de megapixeli, ei nu contează decât pentru cei interesați de mărimea imaginilor și dacă se dorește implementarea unui modul capabil să filmeze 4K. Calitatea imaginilor nu este dată doar de megapixeli, alte elemente fiind mai importante.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.