Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite ale Americii a publicat săptămâna aceasta un patent care ne prezintă posibilul interes al companiei Apple în a transforma pe viitor butonul principal al dispozitivelor iPhone și iPad într-un mic joystick pentru jocuri. Sistemul descris ca un ”dispozitiv de intrare cu multiple funcții” ar putea servi în continuare ca și un buton principal tradițional, care îndeplinește toate funcțiile actuale, inclusiv cea de cititor de amprente, însă un simplu clic mai puternic făcut pe el ar urma să îl transforme într-un joystick ușor ieșit în relief.

Diagramele incluse în aplicația pentru brevet trimisă de către Apple ne prezintă un joystick cu profil redus, deci care iese foarte puțin în relief doar pentru a oferi un control fizic ceva mai bun în anumite jocuri. Re-introducerea butonului în interiorul carcasei ar trebui să se facă la fel de ușor, printr-o simplă apăsare pe el.home_button_joystick

Potrivit companiei Apple, motivul care a stat la baza dezvoltării acestui tip de joystick este ezitarea multor utilizatori de a se juca mai mult pe dispozitivele inteligente trocmai din cauza faptului că butoanele de control stau pe ecran, iar degetele acoperă o bună parte din conținutul jocului afișat. De aceea, compania americană consideră că această soluție sub forma unui buton integrat este acceptabilă pentru aceia care nu pot sau nu vor să ia după ei mai multe accesorii de gaming doar pentru a se bucura de o experiență îmbunătățită.

Patentul a fost înregistrat de către Apple în vara anului 2013 și va rămâne de văzut dacă gigantul din Cupertino îl va implementa vreodată pe unul dintre dispozitivele sale. Implementarea unui astfel de buton ar fi interesantă pe un dispozitiv cum ar fi iPod touch și mai puțin pe un iPhone sau iPad, care nu sunt folosite de așa de multă lume pentru jocuri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.