Un oficial Samsung confirma ca cipurile Apple A9 vor fi produse de sud-coreeni

0
148

Intreaga sau o buna parte din productia cipurilor Apple A8 incluse in iPhone 6 si iPhone 6 Plus a fost dirijata catre taiwanezii de la TSMC intr-o incercare aparenta a companiei Apple de a se distantia cat mai mult de unul dintre cei mai mari rivali ai sai, Samsung. Tranzitia la noul producator este una de scurta durata si asta deoarece cipurile Apple A9 de pe iPhone 6s si viitoarele generatii de iPad vor fi produse din nou la Samsung.

Confirmand o serie de informatii aparute recent pe Internet, directorul diviziei companiei Samsung care se ocupa cu producerea de semiconductoare, Kim Ki-nam, a anuntat in cursul zilei de astazi ca gigantul asiatic va incepe productia de procesoare pe 14 nanometri pentru parteneri cum ar fi Apple, Qualcomm si AMD inainte de finele anului curent, scrie ZDNet. In conditiile in care cipurile A8 sunt produse deja de catre un partener al Apple, comentariile oficialului sud-coreean fac referire, cel mai probabil, la viitoarele cipuri Apple A9 pe care löe vom vedea pe generatiile 2015 de iPhone si iPad.

Acelasi site ZDNet ne spune ca Samsung produce in momentul de fata 30 de procente din necesarul de cipuri A8, pentru ca TSMC sa primeasca restul comenzilor. Acest lucru era cunoscut inca de la aparitia primelor articole in cadrul carora iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost desfacute si analizate in detaliu de diferiti experti.

Cipul Apple A8 este construit pe un proces de fabricatie de 20 de nanometri, ceea ce inseamna ca este mai mic decat cipul A7, dar mai mare decat cipul A9 daca acesta din urma, intr-adevar, va fi construit pe un proces de 14 nanometri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.