O eroare grava a iOS 8 te va lasa fara toate documentele din iCloud Drive

0
551

Problemele iOS 8 nu intarzie sa iasa la suprafata. Dupa erorile care afecteaza autonomia bateriei dispozitivelor si cele care cauzeaza probleme la conectarea la retelele Wi-Fi in cazul unor utilizatori, o eroare foarte grava te-ar putea lasa fara toate fisierele din iCloud Drive.

Introdus in iOS 8 si OS X Yosemite, iCloud Drive este o noua platforma online de stocare a fisierelor prin intermediul careia vei putea salva si accesa de oriunde (iPhone, iPad, Mac, PC si web) documente sau alte fisiere din aplicatiile instalate pe dispozitivele tale. V-am recomandat inca de la inceput sa evitati activarea iCloud Drive pentru moment si asta deoarece documentele nu vor mai putea fi accesate de pe Mac, si bine am facut.

iOS 8 are o eroare cu sistemul Resetati toate configurarile care va lasa utilizatorii de iPhone, iPad si iPod touch fara toate documentele iWork (posibil si altele) ce sunt stocate in iCloud Drive. Chiar daca aparent configurarile locale ale dispozitivului nu au nicio legatura cu cele online de pe iCloud Drive, foarte multi utilizatori acuza compania Apple ca dupa ce au apelat la optiunea Resetati toate configurarile din Configurari>General>Resetare pentru a reveni la configurarile intiale, au vazut ca toate documentele de pe iCloud Drive au fost eliminate permanent. Resetarea configurarilor nu trebuie sa duca la pierderea niciunei date stocate pe un dispozitiv iPhone sau iPad si cu atat mai putin a celor stocate pe iCloud.resetati toate configurarile

Partea interesanta, conform celor care au reusit sa verifice daca problema exista intr-adervar, este ca eroarea care duce la stergerea fisierelor de pe iCloud Drive in urma efectuarii unei resetari a configurarilor nu afecteaza alte date si documente iCloud Drive in afara de cele ale aplicatiilor din suita de productivitate a Apple, iWork (Pages, Numbers si Keynote). Cineva a descoperit ca desi documentele iWork au disparut complet dupa resetare, iCloud Drive a ramas populat ulterior cu documente din TextEdit, Previzualizare si alte aplicatii terte.

Din pacate, stergerea documentelor de pe iCloud este ireversibila. In momentul in care un fisier din iCloud a fost sters accidental sau nu, el nu va mai putea fi recuperat de niciunde si asta cu toate ca servicii asemanatoare cum ar fi Dropbox au optiuni de recuperare a unor fisiere sterse.

In cazul in care ai activat iCloud Drive pe propriul dispozitiv, atunci fa orice si evita resetarea configurarilor (sau orice alta optiune de resetare de pe propriul dispozitiv), daca nu vrei ca documente importante din iWork sau poate o alta aplicatie sa dispara. Apple, desigur, va corecta problema in viitorul apropriat printr-o noua actualizare adusa iOS 8.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.