Un nou document indica lansarea unei versiuni de 128 GB a iPhone 6

0
172

iphone-6-memory-suppliers

Unul dintre aspectele telefonului inteligent la care utilizatorii sunt din ce in ce mai atenti este capacitatea de stocare. Avand magazine de aplicatii tot mai vaste si camere tot mai avansate, utilizatorii descarca si salveaza tot mai mult continut pe terminalele lor, asa ca foarte rapid stocarea s-ar putea sa fie epuizata. Cu toate ca de mult timp Apple a facut versiunea de 16 GB cea mai mica a oricarui model nou de iPhone (lansand o versiune de 8 GB numai pentru modelele de generatie anteroara), consumatorii isi doresc deja ca 32 GB sa fie cea mai mica stocare oferita de iPhone, fara ca, desigur, sa plateasca mai mult decat ar plati in prezent pe o versiune de 16 GB.

Un document aparut in cursul zilei de astazi ne demonstreaza ca acest lucru nu se va intampla prea curand sau cel putin nu cu iPhone 6. Cu toate acestea Apple va satisface, odata cu lansarea noii generatii a dispozitivului, cerintele utilizatorilor care isi doresc mai multa stocare prin introducerea unei versiuni de 128 GB. In conditiile in care actualele modele de iPhone au pana la 64 GB, iPhone 6 ar putea fi disponibil, la un pret pe masura, si intr-o versiune cu capacitate de stocare dubla, acelasi lucru intamplandu-se anul trecut cu iPad.

iphone-6-128-gb

Documentul insotit de lista de mai jos apartin unei fabrici partenere Apple si contine indicii in legatura cu modulele flash NAND furnizate de catre Toshiba si Hynix pentru un viitor dispozitiv Apple (probabil). Din lista reiese ca aceste module ofera 16 GB, 64 GB si 128 GB de stocare flash, foarte interesant fiind faptul ca versiunea cu stocare de 32 GB lipseste. Ar fi putin probabil ca Apple sa lase o distanta atat de mare intre versiune de 16 GB si cea de 64 GB, asa ca noi credem ca lista este incompleta.

In conditiile in care un iPhone 5s de 64 GB costa 850 €, o versiune de 128 GB ar trebui sa coste 950 € (dublarea capacitatii de stocare inseamna la toate produsele iOS ale Apple 100 € platiti in plus). In cazul iPhone 6 nu stim, in mod evident, niciunul dintre preturile terminalului, ci doar simple banuieli ale unora sau altora.

Mi-as fi dorit ca din acest document sa reiasa si pe care dintre modelele de iPhone 6 va fi implementata versiunea de 128 GB, in trecut existand informatii potrivit carora numai modelul de 5,5 inch (iPhone 6L) va fi disponibil si intr-o astfel de configuratie. Totodata, am mai aflat pe atunci ca iPhone 6 nu va veni intr-o versiune de 16 GB, insa iata ca acum acele informatii sunt contrazise.

Sunt curios sa vad ca optiuni de stocare vor fi disponibile pe iPhone 6 (si la ce pret), insa asa cum cunosc eu compania Apple nu astept sa ma surprinda cu ceva strategia ei.

- Reclamă -