Pentru a introduce, dupa dorinta lui Steve Jobs, un asistent personal virtual pe iPhone si iPad, cei de la Apple s-au gandit ca ar fi mai bine sa achizitioneze o companie specializata care detine o tehnologie proprie cat se poate de grozava in acest segment. Asa a fost luata decizia de a achizitiona Siri, o echipa a carei membrii au acceptat sa lucreze in continuare la proiect, insa sub aripa Apple. Viziunea celor din Cupertino legata de asistent s-a schimbat pe parcursul perioadei de dezvoltare, asa ca mai multi angajati au parasit compania Apple in ultimele luni. Dar nu, ei nu au decis sa abandoneze domeniul, ci dimpotriva.

Cofondatorii Siri au creat o companie, Viv Labs, care in prezent lucreaza la un nou asistent virtual personal ce ar putea schimba complet modul in care noi interactionam cu propriile dispozitive. Noua firma lucreaza la “Viv” care va putea sa ne raspunda la intrebari cu propozitii sau fraze personalizate si nu doar cu raspunsurile gandite de catre dezvoltatori. Noul asistent va avea o inteligenta artificiala care ii va permite sa interpreteze raspunsurile, sa faca singur conexiuni folosindu-se de servicii si aplicatii si char sa genereze singur cod instantaneu pentru a formula raspunsurile la care utilizatorul se asteapta. Asistentul, practic, va putea sa ofere utilizatorilor raspunsuri ca si o persoana umana, interpretand intr-o fractiune de secunda chiar si solicitarile complicate. Creatorii sistemului dau un exemplu de intrebare: “Cauta-mi un zbor catre Dallas cu un loc in care ar putea sta si Shaq”. Pe baza acestei solicitari, asistentul va cauta imediat in diferite aplicatii de la terti pentru a intelege si analiza intrebarea, iar apoi va cauta zborurile care ofera mult spatiu la picioare.

Daca Siri a fost creat pentru Apple, noul asistent ar tinti o gama mai larga de dispozitive, inclusiv televizoare, masini si alte terminale conectate la Internet, insa totul depinde de maestria dezvoltatorilor si produsul final care ar putea convinge din nou Apple sa cheltuie cateva zeci/sute de milioane pentru a cumpara noua tehnologie si a o implementa pe iPhone si iPad. Implementarea unui astfel de asistent pe iOS ar multumi cu siguranta utilizatorii, insa deocamdata proiectul Viv este in fazele incipiente de dezvoltare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.