Rata de adoptie a iOS 7 ajunge la 90%

0
179

rata de adoptie ios 7 apple #itutorialroCriticat de multi utilizatori pentru noul design modernizat, iOS 7 a atras un numar extrem de mare de posesori de iPhone, iPad si iPod touch. Chiar si acum cand se aproprie lansarea iOS 8, rata de adoptie a iOS 7 continua sa creasca, pana la finele saptamanii trecute 90% dintre dispozitivele care au accesat App Store ruland iOS 7, potrivit unor cifre furnizate de catre Apple.

La 10 lui dupa lansarea oficiala, iOS 7 a reusit sa inregistreze o crestere a ratei de adoptie cu 3 procente fata de luna aprilie a anului curent, lansarea iOS 7.1 avand un rol important in atragerea mai multor posesori de iPhone si iPad catre noua versiune a sistemului de operare. Doua din cele trei procente cu care a crescut rata de adoptie in ultimele 4 luni vin din actualizari de la iOS 6, anterioara versiune majora a iOS inregistrand o scadere la 9 procente, acum cand mai sunt numai cateva saptamani pana cand implineste doi ani de la lansarea oficiala. La final, Apple mai noteaza ca numai 2 procente dintre dispozitive ruleaza o versiune a iOS mai veche de iOS 6.

Apple masoara rata de adoptie in App Store pe o perioada de 7 zile, iar datele sale sunt probabil cele mai acurate. Acelasi lucru face si Google cu Android, insa rezultatele nu sunt atat de satisfacatoare precum in cazul iOS. Cea mai recenta versiune majora a sistemului de operare Google (4.4 „KitKat”), lansata in urma cu aproape un an, are o rata de adoptie de 17 %, demonstrand inca o data cat de important este pentru Apple sistemul Actualizare software si oferirea celor mai recente versiuni ale iOS pe cat mai multe dispozitive.

Rata de adoptie a diferitor versiuni ale Android OS. Statistici prezentate de Google.
Rata de adoptie a diferitor versiuni ale Android OS. Statistici prezentate de Google.
- Reclamă -