Intel a lansat versiuni actualizare ale procesoarelor Haswell. Iata specificatiile cipurilor care vor ajunge si pe MacBook Pro

0
383

 

macbook pro retina

Cum lansarea procesoarelor Intel de generatie noua – Broadwella fost recent amanata din nou, astfel ca noi computere cu astfel de cipuri nu vor ajunge decat la jumatatea anului 2015, compania americana a lansat astazi, potrivit celor de la CPU World, o actualizare pentru intreaga gama de procesoare Core i5 si i7. Fiecare dintre aceste cipuri actualizate inregistreaza o crestere a frecventei la care sunt tactate cu 200 MHz in comparatie cu modelele anterioare. Cum acestea reprezinta actualizari ale unor modele de Intel Haswell care sunt implementate deja pe modelele actuale de MacBook Pro, este foarte posibil ca versiunile 2014 ale acestei linii de laptopuri Apple sa includa si noile versiuni ale procesoarelor Intel.

procesoare intel 2014 #itutorialro

Noile procesoare sunt tactate la frecvente cuprinse intre 2,2 si 3,0 GHz. Cipurile Intel Core i5 au frecvente cuprinse intre 2,6 si 2,9 GHz si un numar de 2 sau 4 nuclee, iar procesoarele mai performante, Intel Core i7 au intre 2 si 8 nuclee, fiind tactate la frecvente cuprinse intre 2,2 GHz si 3 GHz. In comparatie, actualele procesoare Intel Core de pe MacBook Pro sunt tactate la frecvente cuprinse intre 2,0 GHz (pe cel mai ieftin model de MacBook Pro cu ecran Retina) si 2,6 GHz (pe cel mai scump MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inch). Cresterea frecventei de lucru a procesorului Intel ar fi una decenta si se va simti pe fiecare dintre modelele de MacBook care urmeaza sa fie lansate de catre Apple pana la finele anului.

Anul acesta, Intel a actualizat si gama de procesoare Haswell adresate laptopurilor, cum ar fi MacBook Air, acestea fiind implementate deja pe versiunea 2014 a celui mai subtire si portabil computer al companiei Apple. Cum firma din Cupertino a implementat deja noile versiuni mai rapide ale procesoarelor Intel Haswell pe MacBook Air, este foarte probabil sa urmeze aceeasi reteta si in cazul liniei „Pro” a MacBook, dupa lansarea noilor CPU-uri i5 si i7.

Din pacate, exista sanse destul de mici ca laptopurile pe care compania Apple le va lansa in urmatorul an sa aibă noile si performantele cipuri Intel Broadwell, iar, de aceasta data, vina nu este a gigantului din Cupertino, ci a Intel.

- Reclamă -