Au fost lansate 250 de noi caractere emoji ce ar putea fi incluse in viitoarele versiuni ale iOS

0
721

Tastatura Emoji de pe iOS este preferata multor utilizatori de iPhone si iPad, deoarece permite sa iti exprimi emotiile si sentimentele prin intermediul unor pictograme colorate amuzante. Consoritiul Unicode, care se ocupa de aceste caractere, a anuntat in cursul zilei de astazi lansarea versiunii 7.0 a Unicode Standard, care va aduce introducerea aaproximativ 250 de noi caractere emoji ce ar putea fi incluse in tastaturile speciale din viitoarele versiuni ale unor sisteme de operare, printre care se numara si iOS. Potrivit COnsortiului, noile caractere emoji sunt, in mare parte, derivate din simbolurile folosite in Wingdings si fonturile Webdings, cateva dintre ele fiindprezentate deja in imaginea de mai jos.

emoji samplePlatformele membere ale Unicode, cum ar fi iOS, vor trebui sa implementeze suport pentru noul standard si sa creeze ideograme care sa reprezinte noile emoji, ele fiind descrise de catre Unicode doar prin text simplu. Lista intreaga cu numele caracterelor emoji incluse acum in Unicode Standard se poate gasi pe Emojipedia, acolo fiind prezentate si scurte descrieri ale viitoarelor caractere.

La inceputul acestui an a aparut o informatie potrivit careia Apple a inceput sa lucreze cu consortiul Unicode pentru a introduce mai multe caractere in oferta emoji, dorind sa diversifice setul de caractere prin adaugarea de noi rase de oameni si nu numai. Deocamdata nu se stie daca aceasta actualizare va aduce caractere emoji cu oameni noi sau le va pastra pe cele vechi. Trebuie mentionat ca printre caracterele adaugate se numara si simboluri pentru monede de schimb, inclusiv rubla ruseasca, dar si scrieri istorice si alte simboluri interesante.

Deocamdata nu se stie cand va implementa compania Apple noile caractere emoj in iOS, dar exista posibilitatea ca una dintre versiunile iOS 8 sa aduca noua tastatura. Un nou set de caractere emoji este asteptat de ceva timp de utilizatorii iPhone si iPad si iata ca asteptarea ar putea lua sfarsit in curand.

- Reclamă -