Apple extinde programul de buy-back pentru iPhone in Italia, Germania, Spania si nu numai

0
628

iphone trade in italia

Anul trecut compania Apple a dat startul unui nou program menit sa creasca vanzarile de terminale iPhone generate de propriile magazine. Intitulat „Reutilizare si reciclare„, programul de buy-back al celor de la Apple permite consumatorilor posesori de iPhone sa mearga intr-un Apple Store si sa ofere terminalul la schimb cu un card cadou in valoare de cateva zeci sau sute de dolari ce va putea fi folosit apoi doar pentru a-si achizitiona un iPhone mai nou disponibil in oferta Apple. Daca programul a aparut si a fost disponibil pentru cateva luni numai in Statele Unite ale Americii, treptat, in ultimele luni, a fost extins si in alte tari importante unde Apple este prezenta si cu magazine cu amanuntul. Spania, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Franta si Canada ofera consumatorilor acces la programul de reciclare al Apple.

Cel mai recent, programul a aparut in Italia, in cursul zilei de ieri aplicatia oficiala a Apple Store indicand utilizatorilor ca pot merge intr-unul dintre magazinele Apple situate pe teritoriul Peninsulei Italice pentru a-si schimba actualul iPhone cu unul mai nou. Aplicatia si site-ul web oficial al Apple din Italia indica utilizatorilor ca pot primi la schimb pentru iPhone-ul dus pana la 220 €, o suma destul de mica daca stam sa ne gandim ca ea este oferita pentru terminalele iPhone impecabile de generatie mai noua, cum ar fi iPhone 5, de exemplu.

Programul „Reutilizare si Reciclare” al Apple permite utilizatorilor posesori de iPhone (3G sau ulterior) sa mearga intr-un magazin Apple cu terminalul pentru a-i fi verificat si evaluat de specialistii companiei americane, primind in schimbul lui un card cadou in contravaloarea dispozitivului dus, pe care il vor putea folosi pentru a cumpara un iPhone 5s, iPhone 5c sau iPhone 4s.

Apple planuieste ca in saptamanile urmatoare sa extinda programul in alte tari noi, printre care se numara si Australia. Se pare ca pe teritoriul tarii-continent angajatii companiei din Cupertino invata toate detaliile despre programul care pare sa soseasca saptamana viitoare. Apple mai ofera programul „Reutilizare si reciclare” si pentru iPad, in aceleasi tari in care a fost extins programul pentru iPhone, ele functionand intr-o maniera similara. In Romania un astfel de program nu va sosi pana cand nu vom avea un magazin Apple cu amanuntul.

- Reclamă -