Cum sa generezi un numar aleatoriu folosind Siri pe iPhone si iPad – Tutorial

0
511

Siri poate oricand sa te surprinda cu ceva nou. Daca credeai ca ai ajuns sa stii tot ce poate asistentul virtual personal de pe iPhone sau iPad, atunci trebuie sa stii ca in lunga lista de lucruri pe care Siri le cunoaste se adauga si alte cateva surprize generate de diferite parteneriate incheiate de Apple cu diversi dezvoltatori software. Una dintre caracteristicile mai putin cunoscute ale Siri este posibilitatea de a genera, rapid, un numar aleatoriu. Folosindu-se de vasta baza de date a inteligentului program Wolfram Alpha, Siri iti poate spune oricand un numar de pe axa numerelor intregi pozitive. Asadar, cu prima ocazie in care ai nevoie sa alegi un numar aleatoriu, indiferent pentru ce il vei folosi, tine apasat butonul dispozitivului iPhone si cere-i lui Siri sa se gandeasca la un numar aleatoriu.

Cum sa generezi un numar complet aleatoriu folosind Siri pe iPhone si iPad

A. Orice numar aleatoriu de pe axa numerelor intregi

  1. Activeaza Siri tinand apasat butonul principal;Siri
  2. Dicteaza-i lui Siri o comanda simpla precum „random number„, „random integer” sau mai complexa: „give me a random number” si asteapta ca ea sa iti ofere rezultatul;
  3. Dupa cateva secunde asistentul personal virtual de pe iPhone si iPad va afisa pe ecran cum a interpretat comanda („random integer” – numar intreg aleatoriu), rezultatul exprimat in cifre, in litere, apoi afisat pe axa numerelor intregi.Siri (1)

Daca doresti ceva putin mai complicat, poti sa ii ceri asistentului personal de pe iPhone sa genereze un numar prim dicatandu-i „random prime number”. In acest caz, Siri va afisa un numar aleatoriu ales pe intervalul 2-1000, despre care va oferi o multitudine de detalii, inclusiv descompunerea in factori, daca este sau nu un numar par si multiple alte proprietati ale acestuia.Siri (2)

B. Un numar ales pe un interval inchis de pe axa numerelor intregi

Daca doresti sa selectezi un numar dintr-un interval specific, atunci trebuie sa stii ca Siri poate face si acest lucru pentru tine:

  1. Activeaza Siri tinand apasat butonul principal;Siri
  2. Dicteaza-i lui Siri o companda precum „random number between 1 and 15„, „random number between 120 and 792”, „random number between 10.880 and 250.000”.Siri (3)

In cazul numerelor alese pe intervale inchise, asistentul de pe iOS nu va oferi mai multe detalii suplimentare despre ele sau pozitia lor pe axa numerelor, ci doar modul in care a fost interpretata comanda si rezultatul exprimat in cifre.

Aceasta se poate dovedi a fi o caracteristica extrem de utila in jocuri sau concursuri, iar voi va veti putea folosi de neutralitatea Siri pentru a va usura alegerile.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -