Apple ofera mai multe detalii privind utilizarea Mac-urilor cu afisaje 4K

0
253

Apple a lansat in urma cu cateva zile o actualizare relativ importanta legata de sistemul de operare pentru Mac-uri, OS X 10.9.3 fiind acum disponibil tuturor posesorilor acestor computere. Printre numeroasele imbunatatiri si corecturi de probleme, compania americana mentioneaza si o imbunatatire a compatibilitatii cu afisajele 4K pe computerele Mac Pro si MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inch (ambele lansate la finele anului 2013). Inca de la iceputul perioadei de testare a OS X 10.9.3 s-a descoperit ca aceasta versiune a sistemului de operare aduce imbunatatiri pentru afisajele 4K, oferindu-se cateva detalii. Acum, insa, Apple vine cu un document de asistenta care prezinta explicatia completa referitoare la imbunatatirile facute privind suportul pentru afisajele 4K.

Americanii ne spun ca Mac-urile Pro si MacBook-urile cu ecran Retina de 15 inch care au instalat OS X 10.9.3 (sau o versiune ulterioara) suporta acum extinderea afisajului pe cateva monitoare 4K, inclusiv pe Sharp PN-K321, ASUS PQ321Q, Dell UP2414Q, Dell UP3214Q, si Panasonic TC-L65WT600. Daca inainte doar monitoarele Sharp si ASUS erau acceptate de Mac-uri, acum vedem ca si anumite modele de Dell si Panasonic pot permite extinderea ecranului Mac.

 

In panoul Afisaje din Preferinte sistem exista acum o noua optiune pentru redimensionarea Retina, introdusa pentru a permite ecranelor 4K sa fie ajustate in asa fel incat MacBook Pro cu ecran Retina sa imbunatateasca dimensiunea si lizibilitatea textelor si a altor elemente de pe ecran. Inainte de introducerea acestei optiuni utilizatorii nu puteau redimensiona continutul pentru a imbunatati lizibilitatea.

afisaj mac 4k

Un alt aspcet pe care ilaflam din documentul de asistenta al Apple este acela ca atat Mac Pro, cat si MacBook Pro cu ecran Retina pot accepta iesirea 4K pe 60 Hz a pana la cinci afisaje suportate, prin folosirea transportului multi-flux, o carcateristica pe care in trecut doar Mac Pro o accepta. Avand rate de reincarcare mai mari, timpii de raspuns la anumite sarcini cum ar fi cele din timpul jocurilor sau editarii video vor fi imbunatatite semnificativ.

Pentru a vedea instructiunile detaliate privind folosirea afisajelor 4K pe Mac si a caracteristicii multi-flux, acceseaza aceasta pagina Apple.

- Reclamă -