Rata de adoptie a iOS 7 ajunge la 87%

0
383

Din doua in doua saptamani compania Apple actualizeaza informatiile privind rata de utilizare a diferitor versiuni ale iOS pentru a usura munca dezvoltatorilor, ajutandu-i sa descopere pentru care dintre versiuni merita sa isi faca titlurile compatibile. Daca informatiile furnizate de compania din Cupertino in urma cu doua saptamani ne indicau faptul ca nu mai putin de 85% dintre posesorii de iPhone si iPad au instalat iOS 7, cele mai noi statistici ne arata ca un numar important au facut actualizarea de la iOS 6 la iOS 7, in perioada urmatoare lansarii iOS 7.1.

ios7 adoptionPotrivit statisticilor celor de la Apple, care masoara versiunea iOS a dispozitivelor ce acceseaza App Store pe o perioada de 7 zile, in prezent un procent impresionant de dispozitive iPhone, iPad si iPod touch, 87%, ruleaza iOS 7. Daca ne uitam la informatiile furnizate in ultima luna, vom observa ca numarul dispozitivelor care ruleaza iOS 7 a crescut considerabil, cu nu mai putin de 4 procente. Acest lucru ne demonstreaza ca iOS 7.1 a fost asteptat de multi utilizatori pentru a face trecerea de la iOS 6 la cea mai recenta versiune majora a sistemului de operare.

Daca iOS 7 este instalat in prezent pe 87% dintre dispozitive, rata de adoptie a iOS 6 continua sa scada, ajungand la 11 procente, in timp ce restul de doua procente reprezinta versiunile mai vechi ale iOS.

Prin intermediul acestor grafice Apple nu ajuta doar dezvoltatorii, ci doreste sa demonstreze lumii intregi cat de apreciate sunt lansarile noilor versiuni ale software-ului si cat de important este ca un sistem de operare sa nu fie fragmentat. In comparatie, Android 4.4 KitKat, cea mai recenta versiune sistemului de operare creat de catre Google, care este disponibila cam din aceeasi perioada ca si iOS 7, este instalat pe numai 5,3% dintre dispozitivele Android.

- Reclamă -