Rata de adoptie a iOS 7 a ajuns la 85% conform Apple

0
270

Captură de ecran din 2014.03.24 la 22.54.12Compania Apple ofera dezvoltatorilor de aplicatii o diagrama ce prezinta rata de adoptie a ultimelor versiuni ale sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod touch, iOS. Masurand traficul inregistrat in magazinul de aplicatii App Store pe o perioada de 7 zile, Apple reuseste sa obtina cifre destul de acurate legate de rata de adoptie a sistemului de operare, pe care le actualizeaza constant pentru a oferi dezvoltatorilor o viziune mai buna asupra versiunilor iOS pentru care trebuie sa isi optimizeze creatiile.

Incepand cu primele zile ale lunii decembrie, Apple a actualizat o data la doua saptamani rezultatele, iar in cursul noptii trecute a publicat rezultatele masuratorilor efectuate pe parcursul saptamanii trecute. Astfel, din datele furnizate de compania americana reiese ca 85% din totalul posesorilor de iPhone si iPad (active) au instalat deja iOS 7, rata de adoptie a celei mai noi versiuni a iOS crescand cu 2 procente in ultimele doua saptamani si cu 5 procente in ultimele doua luni. Cresterea ratei de adoptie a iOS 7 este facuta in defavoarea iOS 6 care a ajuns sa mai ruleze numai pe 12% din totalul dispozitivelor cu iOS active. Daca rata de adoptie a iOS 7 a crescut cu 5 procente, rata de adoptie a iOS 6 a scazut tot cu atatea procente semn ca majoritatea dispozitivelor care ruleaza in prezent iOS 7 au fost actualizate de la versiunea iOS anterioara.

Imagine via Robyn Beck
Imagine via Robyn Beck

Chiar daca Apple nu ne ofera, din pacate, rata de adoptie a iOS 7.1, cea mai noua versiune a iOS, putem observa ca in ultimele doua saptamani (perioada in care noua versiune a fost lansata), rata de adoptie a iOS 7 a crescut cu doua procente, totalul reprezentand aproape o jumatate din cresterea inregistrata pe ultimele doua luni. Astfel, putem sa ne dam seama cu usurinta ca un numar impresionant de utilizatori au facut actualizarea la iOS 7.1, ei fiind atrasi mai mult decat de noile caracteristici, de rapiditatea noii versiuni a sistemului de operare si de stabilitatea ei. Dupa 24 de ore de la lansarea iOS 7.1 va prezentam un grafic realizat de o companie de publicitate din SUA, care a observat ca in numai o zi rata de adoptie a iOS 7.1 a ajuns aproape la 6%.

Prin intermediul acestor masuratori, Apple demonstreaza cat de populare sunt toate actualizarile majore ale sistemului de operare pentru iPhone si iPad, spre deosebire de competitorii sai care nu sunti nici pe departe la fel de bucurosi. Android, care este cel mai utilizat sistem de operare din lume, fiind instalat pe mult mai multe dispozitive decat iOS, are o rata de adoptie a versiunii 4.4 KitKat (ultima versiune) de numai 2,5%, conform Google.

- Reclamă -