iOS 7.1 va inlatura problemele care afecteaza aplicatiile de geolocalizare

0
498

Desi iOS 7 este disponibil pe piata inca din luna septembrie a anului trecut, compania Apple va inlatura abia peste cateva saptamani problemele cu geolocalizarea, care afecteaza toate aplicatiile pe baza de locatie.foursquare-ios-7

Problema a aparut in iOS 7, cand Apple s-a gandit sa modifice modul in care aplicatiile de localizare functioneaza atunci cand sunt inchise fortat de utilizator (citeste mai multe despre cum poti inchide – fortat – orice aplicatie deschisa pe iPhone sau iPad). Daca in cazul versiunilor anterioare ale iOS, inchiderea fortata a unei aplicatii de localizare nu ii afecta functionarea, in iOS 7, inchizand o aplicatie care foloseste serviciile de localizare, ii vei opri automat accesul la functiile de geolocalizare de pe iPhone si iPad. Asta inseamna ca nicio aplicatie nu mai are acces la serviciile de localizare atat timp cat este inchisa.

Aceasta nu este neaparat o problema avand in vedere faptul ca activarea permanenta a serviciilor de localizare dauneaza duratei de viata a bateriei. Cu toate acestea, in App Store exista numeroase aplicatii care au nevoie de aceasta functionalitate pentru a putea fi folosite. Un exemplu bun in acest sens este Foursquare care are functia de atentionare atunci cand te aproprii de un punct de interes apreciat sau de loc in care si-a dat check-in un prieten. Inchizand aplicatia Foursquare, aceasta nu va mai fi capabila sa ofere atentionarile, deci sa functioneze corect.

Pentru ca au inceput sa fie criticati de catre utilizatori, un grup de dezvoltatori care au publicat in App Store aplicatii pe baza de localizare au trimis o scrisoare lui Tim Cook prin care ii cereau sa inlature aceasta problema a iOS 7. La numai cateva zile dupa trimiterea scrisorii, compania Apple a lansat iOS 7.1 beta 5 care permite serviciilor de localizare sa functioneze in fundal chiar si atunci cand aplicatia este inchisa fortat, la fel ca si in cazul versiunilor iOS anterioare.

Practic, iOS 7.1 va rezolva o problema a unor aplicatii care nu este provocata de scrierea gresita a lor, ci de Apple care s-a gandit sa reduca in acest fel consumul de energie. Cum este mai bine pentru noi? iOS 7.0 sau iOS 7.1? Ei bine, asta depinde de fiecare utilizator in parte. In ceea ce ma priveste sunt numai 50% multumit de repararea problemei, deoarece ea imi permitea sa opresc serviciile de localizare inchizand toate aplicatiile.

 

Sursa: MacRumors
- Reclamă -