Apple si-a lansat deja o mare parte din produsele anului 2013 si urmeaza sa lanseze restul in urmatoarea perioada, un prestigios website de tehnologie sustinand ca pe 22 octombrie vom vedea cateva noi produse ale companiei. Asta inseamna ca o mare parte a echipei celor din Cupertino au termninat de lucrat la proiectele pentru anul 2013 si au inceput sa se ocupe tot mai intens de ceea ce va fi lansat in decursul viitorului an. Daca in urma cu cateva zile aflam ca OS X 10.10 Syrah si iOS 8 se afla in plina dezvoltare in interiorul campusului din Cupertino al Apple, acum un cunoscut analist american vine cu cateva predictii legate de produsele pe care urmeaza sa le vedem in noul an. Ming-Chi Kuo este numele acestui analist si cu totii il stim deja, deoarece a fost unul dintre analistii cu cele mai multe si mai corecte previziuni legate de produsele pe care Apple le-a lansat si urmeaza sa le lanseze in 2013.

Intr-o noua scrisoare de cercetare trimisa unor publicatii straine, Kuo reitereaza anumite afiramatii facute in trecut, dar adauga si cateva lucruri noi, extrem de interesante, despre care inca nu stiam. Cele mai importante actualizari de produse din 2014, dupa cum reiese din spusele lui Kuo, sunt pentru produsele MacBook, iMac si iPad. Mai jos aveti cele mai importante idei mentionate de Kuo in noul studiu:

MacBook cu ecran Retina de 12 inch si un design complet refacut

Poate una dintre cele mai mari actualizari in anul 2014 o va primi linia de laptopuri MacBook a celor de la Apple. In opinia analistului american, noul MacBook va avea dimensiuni mai mici si un design complet refacut, nefiind specificat daca vom avea o noua denumire pentru noul produs sau daca acesta va fi o continuare a liniei de MacBook Air ori MacBook Pro.

MacBook Air 2013 are o baterie mai mare, doua microfoane, SSD-uri capabile sa atinga viteze scriere/citire de 800 MB/S si multe altele Ce este cert in opinia lui Kuo este faptul ca noul laptop al Apple va contine un ecran de inalta rezolutie (Retina) cu o diagonala de 12 inch, care va fi la fel de portabil precum MacBook Air cu ecran de 11 inch si la fel de productiv precum modelul de 13 inch al MacBook Air. Se pare ca noul model de MacBook va redefini inca o data piata laptopurilor asa cum a facut si actuala linie de MacBook Air, acesta fiind mai subtire si mai usor decat decat celebra linie de laptopuri a celor de la Apple. Kuo mai crede si ca sub carcasa unui astfel de MacBook se va ascunde un nou procesor Intel si nu unul gandit de catre Apple, asa cum se zvonea in urma cu cateva luni.  Noul MacBook urmeaza sa fie lansat in trimestrele fiscale 2 sau 3 ale anului 2014. La final, noul MacBook cu ecran Retina ar putea fi chiar mai ieftin decat actualele laptopuri Apple, un lucru destul de greu de crezut avand in vedere faptul ca Apple a marit pretul in cazul MacBook Pro cu ecran Retina.

Noi modele de iMac mai ieftine

display_hero iMac

In urma cu un an de zile Apple prezenta o nou model de iMac care avea un design complet refacut, pe care l-a pastrat inclusiv pentru actualizarea de anul acesta a celebrului all-in-one. Din pacate, vanzarile acestui produs nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor una dintre marile probleme fiind marirea pretului fata de modelul din 2011 al iMac. Astfel, in 2014 Apple urmeaza sa lanseze un iMac mai ieftin care ii va ajuta pe cei de la Apple sa creasca vanzarile produsului cu 10-20%, dar si sa se lupte direct cu desktop-urile all-in-one care folosesc sistemul de operare Windows. La fel ca si in cazul MacBook-ului, analistul american crede ca noul iMac va fi prezent pe piata incepand cu trimestrele fiscale 2 sau 3 ale anului viitor. Asa cum ne spunea si inainte de lansarea iPhone 5c, Kuo crede ca scaderea pretului noului iMac va ajuta compania americana sa vanda mai multe unitati pe piata din China si ramane de vazut daca acest lucru se va intampla (ca si o adaugare, va spun ca iPhone 5c nu a avut un pret atat de mic cum ne-am fi asteptat, dar a fost primit foarte bine in majoritatea tarilor de pe glob).

iPad cu ecran de 9,7 inch generatia a sasea

Tim Cook iPad 4 iPad mini conferinta

La final, analistul american vine cu cateva informatii legate de viitoarea generatie de iPad. Se pare ca acesta va pastra aceeasi diagonala a ecranului de 9,7 inch precum modelul actual sau viitorul iPad 5 si nu vom avea o supradimensionare a ecranului, asa cum se tot zvoneste in ultimul timp. In schimb, Kuo crede ca Apple va introduce in noul iPad un ecran de o mai inalta rezolutie decat actualul iPad cu ecran Retina, densitatea pixelilor pe inch urmand a fi cu 30-40% mai mare decat cea a iPad 4. In ceea ce priveste iPad mini 3, analistul american face o afirmatie interesanta: se pare ca noua generatie de iPad mini va pastra acelasi ecran Retina precum viitorul iPad mini 2 si asta dupa ce numeroase zvonuri din ultimul timp ne-au informat ca iPad-ul mini lansat anul acesta nu va contine un ecran a carui rezolutie sa fie Retina (2048×1536 pixeli).

Majoritatea afirmatiilor analistului american par destul de logice si se potrivesc obiceiurilor companiei din Cupertino, dar ramane de vazut in urmatorul an daca ele se vor adeveri sau nu. Suntem sceptici in privinta scaderii pretului noilor iMac-uri si MacBook-uri, deoarece Apple nu obisnuieste sa faca acest lucru prea des si mai ales in cazul unor produse noi si chiar daca se va intampla o scadere a pretului, aceasta nu va depasi, in cel mai bun caz, 100-200$. Desi nu a mentionat nimic in legatura cu aceste produse, Apple lucreaza si la noi iPhone-uri cu ecrane mai mari, dar si la un televitor si la un ceas inteligent, in cazul ultimelor doua produse mentionate nefiind clara data la care isi vor face aparitia pe piata.

 

Sursa: 9to5Mac

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.