O eroare pe website-ul Apple ne poate indica faptul ca iconitele din iOS 7 pot fi modificate pana in toamna

0
1100

Ecran principal iOS 7

Apple a lansat iOS 7 la inceputul acestei saptamani, oferind totodata si prima versiune beta tuturor dezvoltatorilor de aplicatii din App Store. In acest articol v-am prezentat noutatile pe care le aduce iOS 7, noua versiune remacandu-se prin design-ul total diferit fata de cel cu care ne-a obsinuit Apple in ultimul timp. O schimbare atat de radicala de design poate aduce (si aduce) mici discrepante intre elementele din interfata noului sistem de operare, acestea fiind observate de mai multi designeri si nu numai. In trecut, Apple nu prea aducea multe noutati sau schimbari de design in versiunile beta, versiunea finala aratand de foarte multe ori la fel ca si versiunea prezentata initial. Oricum in iOS 7 s-ar putea sa vedem modificari importante pentru anumite aplicatii si elemente de design de la o versiune beta la alta si asta datorita problemelor care exista. In acest sens, o descoperire facuta de cei de la 9to5Mac ne indica faptul ca Apple doreste sa faca mici schimbari in ceea ce priveste pictogramele aplicatiilor. Cei de la Apple au publicat cateva cuvinte despre modul in care au conceput iconitele din iOS 7 impreuna cu imaginea a noua dintre ele.

screen-shot-2013-06-14-at-12-19-22-pm iconite iOS 7 website

icons comparatie iconite iOS 7 beta webstieIn imaginea de mai sus se poate observa ca aplicatiile Vremea, Passbook, Mementouri si Poze au iconitele diferite de ceea ce avem in prima versiune beta a iOS si implicit de ceea ce ne-a fost prezentat de catre Apple la WWDC. Cea mai mare diferenta este in cazul iconitei aplicatiei Vremea care pe website-ul Apple afiseaza numai temperatura, iar in prima versiune beta afiseaza un simplu nor cu soarele intr-un colt. Afisarea live a temperaturii pe pictograma aplicatiei Vremea este un lucru dorit de foarte multi utilizatori, dar care nu a fost implementat din cauza faptului ca ar reduce autonomia bateriei. A doua mare schimbare dupa aplicatia Vremea este pictograma aplicatiei Passbook in care tichetul portocaliu este inlocuit cu unul verzui, in ton cu restul tichetelor de pe pictograma care sunt colorate intr-o paleta de verde. Pictograma aplicatiei Mementouri apare si ea schimbata, avand o nuanta de gri pe fundal si punctele colorate diferit. La final ramane iconita aplicatiei Poze care difera foarte putin de cea disponibila deja in iOS 7, iar iconita aplicatiei Mail are o linie ceva mai rotunda fata de cea existenta.

Deocamdata nu se stie ce inseamna aceste diferente intre website si versiunea beta. Exista posibilitatea ca Apple sa implementeze noile iconite intr-o viitoare versiune beta pe care urmeaza sa o lanseze in viitor. Totodata, pictogramele de pe website ar putea sa fie unele testate de Apple inainte de a lansa iOS 7 si sa nu le vedem prea curand in iOS. Tot ce stim este ca Apple nu trebuia sa afiseze iconite diferite pe propriul website.

 

Sursa: 9to5Mac
- Reclamă -