Apple lanseaza iOS in the Car, ne va permite sa ne conectam device-ul la sistemul multimedia al masinii

0
469
via Apple
via Apple

Stim cu totii cat de important este sa ne conectam telefonul la masina, nu doar pentru a plasa apeluri telefonice, ci si pentru a asculta muzica disponibila in el sau pentru a folosi un sistem de navigatie mai avansat decat cel de pe consola centrala a multor masini. Chiar daca multi producatori de masini ne ofera de cativa ani bun aceste functii, Apple doreste sa duca totul mai departe si a inceput totul cu Siri Eyes-Free din iOS 6, un sistem prin care utilizatorii au la dispozitie un buton special pe volanul masinii prin care activeaza asistentul personal din iOS. Chiar daca intr-un an de zile nu foarte multi producatori dintre cei mentionati de Apple s-au grabit sa il implementeze in masinile lor, Apple doreste sa duca totul si mai departe.

In cadrul conferintei principale de la WWDC 2013, SVP Apple pentru iTunes si membru al consiliului director al Ferrari, Eddy Cue a prezentat o noua versiune a Siri, cu multe noutati si cu un design complet nou care se potriveste cu modificarile aduse de Apple in noul iOS 7. Pe langa noutatile legate de Siri, acesta ne-a mai vorbit despre serviciul „iOS in the Car” care va aduce mai multa functionalitate consolelor de pe vehiculele produse de brand-urile partenere Apple in noul proiect. Astfel, in cazul in care avem un iPhone 5, iar vehiculul este dotat cu iOS in the Car, vom putea interactiona cu iOS device-ul folosind display-ul si butoanele de control ale masinii sau Siri Eyes-Free. Sistemul iOS in the Car ne permite sa plasam apeluri telefonice, sa ne accesam muzica, sa trimitem si sa primim mesaje, sa obtinem directii catre anumite puncte si altele, totul fara a fi nevoie sa ne luam ochii de la drum. Conectarea iPhone-ului la consola se va face prin Bluetooth, iar in momentul in care iOS in the Car este activat, consola centrala a masinii va arata o versiune modificata a iOS special pentru masina noastra.

apple-wwdc-2013-liveblog8122

Acest sistem va ajunge pe masinile fabricate in 2014, deci cel mai probabil in 2015 il vom avea pe multe dintre autovehiculele comercializate pe glob. Oricum, producatori importanti precum Audi, BMW sau Land Rover lipsesc de pe lista partenerilor Apple in acest proiect.

- Reclamă -