Cum sa limitati urmarirea reclamelor pe iPhone si iPad – Tutorial

0
1207

Reclama iPhone iphone

iOS ofera posibilitatea agentiilor de publicitate de a ne afisa reclame pe baza a ceea ce ne place, a ce suntem interesati sa aflam. Acest lucru este posbil prin identificatorul publicitar care este unic pentru fiecare device in parte, si care le ofera celor ce isi fac reclama informatii utile despre tabieturile noastre si despre ceea ce ne place. Identificatorul publicitar este un numar ales aleatoriu, nepersonal, si nepermanent, el urmarind paginile web si aplicatiile pe care noi le folosim, in baza acestora putand sa ne fi afiseze reclame care ne-ar interesa. De exemplu, daca un utilizator acceseaza de pe iPhone mai multe site-uri auto, serverul unei agentii de publicitate va fi notificat ca un identificator publicitar (fara sa stie cine este sau altfel de detalii personale) a accesat de mai multe ori acest tip de site-uri. Concluzia lor va fi ca utilizatorul respectiv ar putea fi interesat sa isi cumpere o masina, si astfel ei vor incepe sa publice reclame cu masini pentru utilizatorul respectiv. Aceasta functie este disponibila numai in iOS 6, inaintea acestei versiuni a iOS, dezvoltatorii de aplicatii putand sa acceseze UDID-ul device-urilor pentru a afisa reclame utilizatorilor, lucru mult mai grav deoarece era vorba si de datele personale ale utilizatorilor.

Oricum s-ar putea ca unii dintre voi sa nu isi doreasca aceasta functie. Pentru voi, Apple a implementat optiunea de a opri identificatorul publicitar, si, astfel, veti primi reclame alese aleatoriu. Oprirea identificatorului publicitar nu inseamna si oprirea reclamelor! Daca doriti sa opriti identificatorul va trebui sa accesati urmatorii pasi:

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe butonul General;General Configurari iPhone
  3. Apasati pe butonul Informatii;Sectiune General Configurari
  4. Derulati pana in partea de jos a ecranului si apasati pe butonul Publicitate;Informatii iPhone
  5. Comutati butonul din dreptul Limit. urmarire reclame pe ON/I;Identificator publicitar publicitate iPhone

Totodata gratie iOS 6.1 puteti reseta identificatorul publicitar al device-ului dvs oricand doriti prin apasarea butonului Resetati identificatorul publicitar din pagina Publicitate.

Daca aveti intrebari sau neclaritati, lasati un comentariu sau accesati forumul.

- Reclamă -