Apple a lansat un update pentru Java din OS X cu scopul de a proteja utilizatorii de hackeri

0
74

Java OS X 10.6 Update 13

Ieri am aflat, prin intermediul agentiei Reuters, ca un numar de cateva Mac-uri ale unor angajati Apple au fost accesate de catre hackeri, dar ca acestia nu au reusit sa copieze date din ele. Acesta a fost primul anunt de acest gen facut de catre Apple si se pare ca tinte ale hackerilor sunt mai multe companii/institutii de pe teritoriul SUA si din Europa, acestia incercand sa acceseze anumite date si informatii secrete. La putin timp dupa ce acest anunt a fost facut, cei de la Apple au lansat un update al Java din OS X care sporeste securitatea si inlatura vulnerabilitatile pe baza carora au fost facute atacurile, si care ar fi recomandabil sa-l instalati.

Pentru a descarca noua versiune a Java pe Mac-ul dvs va trebui sa accesati Mac App Store, sectiunea Updates si sa dati click pe butonul Update din dreptul Software update. Puteti descarca noua versiune a Java pentru OS X si de pe site-ul Apple accesand acest link.

Din pacate, nu este o noutate faptul ca plug-in-ul Java constituie o mare problema de securitate pentru utilizatorii de PC-uri si ca a stat la baza atacurilor malware de pe Mac-uri, dar, din fericire, cei de la Apple sunt foarte atenti cand vine vorba de securitatea datelor si isi protejeaza utilizatorii.

- Reclamă -