Vine – Make a scene – o aplicatie cu mult potential creata de catre Twitter

- Publicitate -

Vine app iOS

Vine este un nou serviciu si o noua aplicatie oferita de catre compania Twitter. Aceasta este asemanatoare binecunoscutei aplicatii Instagram, doar ca nu ne ofera o experienta la fel de buna asa cum face aplicatia companiei cumparata de Facebook. Ideea celor de la Twitter este una foarte buna, are mult potential, dar mai este mult pana departe. In linii mari, aceasta aplicatie ne permite sa inregistram clipuri video de maxim 6 secunde, pe care mai apoi sa le partajam pe Twitter si Facebook. Inregistrarea in aplicatia Vine se poate face folosind contul de Twitter sau o adresa de mail.

Inregistrare clip video Vine appPartajare videoclip Vine app

Pentru a inregistra un videoclip trebuie sa apasati pe butonul Camera din partea dreapta sus. Dat fiind faptul ca un clip video trebuie sa aiba maximum 6 secunde, dezvoltatorii aplicatiei Vine s-au gandit sa rezolve problema intr-un mod inedit: inregistrarea clipului video se face doar in momentul in care degetul este tinut pe ecran. Astfel atat timp cat nu tinem degetul apasati pe ecran, aplicatia nu inregistreaza nimic, acest lucru permitandu-ne sa inregistram cadre interesante. Desigur ca o functie ca aceasta poate atrage si multe controverse, unii preferand mai degraba un comutator clasic inregistrare/pauza, exact ca cel din aplicatia Camera. Pe langa acest lucru, aplicatia Vine nu ne permite sa partajam clipuri video inregistrate cu nicio aplicatie, alta decat aceasta, utilizatorii retelei fiind obligati sa foloseasca aplicatia Vine pentru inregistrarea/partajarea videoclipurilor. Un videoclip inregistrat va fi automat stocat in Rola Film, Vine cerandu-va permisiunea de a stoca clipurile in acest album (Vine va mai cere, printre altele, si permisiunea de a accesa serviciile de localizare, permisiunea de a va trimite notificari push si permisiunea de a va accesa contul de Twitter, iar pentru a va bucura de aceste functii apasati pe butonul OK). Totodata dupa ce ati inregistrat un clip video, aplicatia Vine va ofera si posibilitatea de a-l partaja pe Twitter si Facebook (intai trebuie sa va logati in conturile respective, acest lucru facandu-se o singura data).

Partajare videoclip Vine app

Toate videoclipurile inregistrate de catre dvs, dar si de catre cei pe care ii urmariti va vor aparea intr-un timeline numit “Home”, iar in momentul in care va apar pe ecran si pornesc, repornindu-se pana cand apasati pe ele pentru a le opri. Si, asa cum ne-au obisnuit retelele de socializare, Vine ne ofera posibilitatea de a adauga comentarii si de a da like videoclipurilor. Pe langa sectiunea Home, mai aveti sectiunea Explore, in care puteti gasi videoclipuri, sortate in mai multe categorii (Editor’s Picks, Popular Now, All Posts si niste iconite mari care reprezinta cele mai populare tag-uri) sau, tot pentru a gasi videoclipuri, aveti si un motor de cautare care va permite sa introduceti numele unei persoane sau tag-ul unui clip video. Activity si Profile sunt alte doua sectiuni, in prima aveti posibilitatea de a vedea like-urile primite, comentariile si cei ce va urmaresc, iar in cea din urma aveti posibilitatea de a va administra contul si de a cauta prieteni. In prezent, Find People ne permite sa gasim prieteni din lista de contacte, de pe Twitter, de pe Facebook (care la mine nu functioneaza) sau sa le tiparim numele si sa vedem daca au cont pe Vine.

Sectiuni Vine app

In concluzie, Vine este un serviciu si o aplicatie care are mult potential, dar asupra careia mai este mult de lucrat. Ar fi o aplicatie foarte buna daca ar integra mai bine Twitter-ul, astfel incat sa ne apara in timeline-ul Twitter si videoclipurile adaugate de cei pe care ii urmarim pe Vine, daca ar permite comutarea intre camerele video ale iOS device-ului, daca ar regandi putin modul de acces in contul nostru, care in momentul de fata este putin cam complicat si lista mai poate continua… Twitter are designeri foarte buni, care pot rezolva toate aceste neajunsuri si probleme, si ne putem astepta pe viitor la o aplicatie Vine care sa fie un competitor serios al Instagram-ului sau a altor retele de acest tip.

Vine este disponibil in App Store sub forma unei aplicatii destinate exclusiv iPhone si iPod touch, dar care poate rula si pe iPad in 2X mode, si are dimensiunea de 6,5 MB.

 

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.