iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR sunt primele modele de iPhone (și, deocamdată, singurele telefoane) Dual SIM cu suport pentru nanoSIM și un eSIM digital. Dar deși toate modelele comercializate în Europa (și nu numai) vin cu eSIM din fabrică, în România niciun operator nu a oferit suport pentru cartela viitorului. Până acum.

Orange a anunțat pe 27 martie că oferă acces clienților săi la tehnologia eSIM, fiind astfel primul operator din Romania care le va permite utilizatorilor celor mai recente modele de iPhone să le folosească fără SIM fizic sau cu două numere de telefon în concomitent.

eSIM sau embeded SIM (/SIM integrat) reprezintă o nouă tehnologie prin intermediul căreia utilizatorii de telefoane compatibile se pot conecta la rețele de telefonie mobilă fără a mai fi nevoiți să folosească o cartelă SIM fizică. Mulțumită eSIM, numărul de telefon și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și cartela digitală sunt stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.

În plus, pe un astfel de SIM se pot instala simultan profile pentru mai multe numere de telefon (Orange a testat 5 numere pe un eSIM), utilizatorii putând a alege pe care dintre acestea să le utilizeze și să îl activeze mai apoi direct din configurările iPhone, fără a mai fi nevoiți să schimbe cartelele între ele. Alternativ, pe iPhone, grație faptului că are și suport pentru nanoSIM, utilizatorii vor putea instala o astfel de cartelă fizică și să o utilizeze în concomitent cu un număr eSIM, fără a fi nevoiți să comute manual între cartele.

„Noua tehnologie reprezintă o premieră pentru România, Orange fiind primul operator mobil care oferă clienţilor săi beneficiile eSIM anticipând şi de această dată o nouă evoluţie a tehnologiei ce urmează să deschidă în viitor conectivitatea atât pentru tablete şi telefoane inteligente cât şi pentru ecosistemul obiectelor conectate.” – Yves Martin, Orange Chief Marketing Officer.

Pentru a se bucura de eSIM pe iPhone (XS / XS Max; XR), clienții Orange trebuie să fie neapărat abonați (indiferent de tipul de abonament; deocamdată, cel mai mare operator de telefonie mobilă de la noi nu oferă această tehnologie și pentru utilizatorii de cartele preplătite). Apoi, aceștia vor trebui să se deplaseze în cel mai apropriat magazin Orange pentru a solicita un cod de activare (acesta se poate obține atât la activarea unui abonament nou, cât și, în cazul clienților existenți, prin solicitarea trecerii de la SIM la eSIM). Codul de activare eSIM este valabil 15 zile de la data generării sale.

Odată obținut codul de activare, utilizatorii vor trebui să conecteze iPhone-ul la Wi-Fi și să acceseze Configurări > Conexiune celulară > Adaugă plan celular. Ajunși în acest meniu, utilizatorii vor trebui să scaneze cu camera iPhone codul de activare în format QR primit din magazin pentru a începe instalarea eSIM-ului. În cadrul acestui proces, ei vor primi codul PIN necesar activării, precum și un cod PUK de rezervă. După urmarea instrucțiunilor de pe ecran, eSIM va fi activat (fapt confirmat printr-un SMS) și va fi gata de a fi folosit.

Trebuie să menționăm că tehnologia eSIM nu mai este oferită, momentan, de niciun alt operator de telefonie mobilă din România. De asemenea, Orange a confirmat pentru iTutorial.ro că tehnologia eSIM nu este oferită momentan și pentru Apple Watch Series 3 și Series 4 (GPS + Cellular), deci ar mai putea trece o perioadă până când astfel de modele să fie comercializate și utilizabile și în țara noastră.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.