Pregătește-ți dispozitivul iPhone și iPad de actualizarea la iOS 14 / iPadOS 14 – tot ce trebuie să faci (Sfaturi și trucuri)

- Publicitate -

Încă de la conferința de prezentare a Apple Watch Series 6 și iPad Air 4, Apple a făcut un anunț important pentru utilizatorii de iOS și iPadOS. Știind că foarte mulți dintre cei care posedă un iPhone, iPod touch și / sau iPad ard de nerăbdare să facă actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14, compania americană a dezvăluit că lansarea noii versiuni majore a sistemului de operare va avea loc pe data de 16 septembrie.

Momentul lansării nu a fost (ca de obicei) comunicat de către Apple, însă bazându-ne pe istoria ultimilor ani, și pe ultimele actualizări primite de iOS, putem să spunem cu o oarecare certitudine că iOS 14 și / sau iPadOS 14 va putea fi descărcat miercuri, 16 septembrie, undeva în intervalul orar 19:45-20:10. Asta înseamnă că dacă ai așteptat o vară întreagă să poți instala versiunea finală a iOS 14 și / sau iPadOS 14 pe dispozitivul iPhone, iPod și / sau iPad pe care îl deții, atunci trebuie ca până la momentul lansării să fii foarte bine pregătit.

Buna pregătire nu constă doar în cunoașterea din prealabil a procesului de actualizare la noua versiune de iOS, ci și, mai ales, în cunoașterea eventualelor probleme ce ar putea apărea după actualizare și luarea unor măsuri de precauție. Drept urmare, în acest articol vă vom prezenta câteva dintre aspectele de care trebuie să țineți cont înainte de a face actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14.

Pregatire iPhone, iPod touch și / sau iPad pentru actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14

Înainte de a începe

Verifică dacă dispozitivul tău este compatibil cu iOS 14 și / sau cu iPadOS 14

După cum am aflat încă din vară, iOS 14 și iPadOS 14 sunt două dintre versiunile de iOS / iPadOS mai „generoase” atunci când vine vorba despre compatibilitatea cu iPhone-urile, iPad-urile și iPod-urile mai vechi. Conform companiei Apple, cu aceste actualizări de iOS vor fi compatibile toate acele dispozitive care au putut fi actualizate la iOS 13 / iPadOS 13. Prin urmare, următoarele modele de iPhone și iPod sunt compatibile cu iOS 14 și / sau iPadOS 14:

  • iPhone: iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max.
  • iPod touch: iPod touch generația a 7-a.
  • iPad: iPad Pro 12,9 inchi (toate modelele), iPad Pro 11 inchi (toate modelele), iPad Pro de 10,5 inchi, iPad Pro de 9,7 inchi, iPad generația a 5-a (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și ulterior) și iPad Air 2 (și modelele ulterioare).

Notă: Noile iPad Air 4 și iPad generația a 8-a vor veni cu iPadOS 14 preinstalat.

Așadar, dacă ai unul dintre dispozitivele menționate mai sus, indiferent de model, culoare, versiune, spațiu de stocare, vei putea face actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14! Este, însă, bine de știut că nu toate caracteristicile noi ale iOS 14 și / sau iPadOS 14 vor fi și compatibile cu modelele de iPhone, iPad și iPod mai vechi, dar care pot fi actualizate la aceste versiuni.

iOS 14 și  iPadOS 14 – trecere în revistă a noutăților

Prezentate la finele lunii iunie de către Apple, iOS 14 și iPadOS 14 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul de anul trecut, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 14 introduce pe iPhone și iPod touch un ecran principal reproiectat pe care, pentru prima dată în istorie, pot fi afișate widgeturi de diferite dimensiuni, aproape oriunde pe ecran. Widgeturile pe care utilizatorii le pot adăuga se găsesc atât într-o galerie dedicată, cât și în ecranul Azi. Apple a reproiectat widgeturile aplicațiilor și serviciilor de sistem și a creat așa-numite stive inteligente care găzduiesc mai multe widgeturi și pot comuta automat între acestea, în funcție de context.

Tot pe ecranul principal al noii versiuni de iOS, Apple a adăugat o Bibliotecă de aplicații, care afișează într-un singur loc toate aplicațiile de pe iPhone. Noua bibliotecă organizează automat aplicațiile atât în foldere în funcție de tipul acestora, precum și într-o listă în care sunt afișate în ordine alfabetică. În plus, biblioteca permite dezactivarea anumitor pagini de pe ecranul principal pentru a avea în față numai acele pagini cu aplicații de care ai nevoie.

Apelurile telefonice și cele FaceTime nu mai ocupă întreg ecranul dispozitivelor iPhone și iPad. Același lucru îl putem spune și despre Siri, care apare în partea de jos a ecranului, fără a mai astupa conținutul pe care îl vedeai înainte de activarea ei. Împrumutat de pe iPad, un mod imagine în imagine este acum prezent și pe iPhone pentru videoclipurile redate și apelurile FaceTime, oferind utilizatorilor posibilitatea de a urmări filmările și/sau vorbi prin FaceTime fără a ieși din aplicațiile dorite.

O altă noutate din iOS 14 sunt App Clip-urile, care vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a folosi anumite caracteristici ale unor aplicații fără a mai fi nevoiți să le descarce. Acestea vor fi utile pentru a face rapid anumite lucruri, cum ar fi rezervarea unei mese la restaurant, închirierea unei trotinete electrice și nu numai. Aceste aplicații vor apărea atunci când vor fi scanate codurile QR speciale, când dispozitivul este în aproprierea unei etichete NFC ori la scanarea codurilor de cleme proiectate de către Apple.

Aplicația Mesaje din iOS și iPadOS 14 a primit o actualizare majoră, iar acum permite fixarea conversațiilor importante, folosirea mențiunilor în conversațiile de grup și a răspunsurilor pentru o mai bună organizare a mesajelor. Mai mult, Apple a adăugat noi opțiuni de caractere Memoji și permite adăugarea unor imagini pentru conversațiile de grup.

Sănătate acceptă acum noile caracteristici de analiză a somnului și de detectare a spălatului pe mâini din watchOS 7 și introduce un listă de control Sănătate pentru gestionarea configurărilor. Aplicația Vremea afișează mai multe informații despre precipitații și despre evenimentele meteo importante. Hărți are acum itinerarii speciale pentru mașini electrice și pentru cicliști, acestora din urmă afișându-le trasee care țin cont de înclinarea solului, cât de aglomerate pot fi străzile și de scări. O altă aplicație care a primit în iOS 14 și iPadOS 14 o actualizare este Safari, browserul implicit oferind acum utilizatorilor un Raport de intimitate, care îți afișează site-urile web care te urmăresc. Utilizatorii care preferă alte browsere sau o altă aplicație de e-mail decât cele implicite vor putea, pentru prima dată, să le modifice din configurările iOS / iPadOS.

iOS 14 introduce noi chei auto digitale care permit folosirea unui iPhone în locul unei chei fizice pentru a descuia, încuia și porni o mașină compatibilă. BMW este primul partener al Apple în acest proiect, autoturismele producătorului bavarez produse începând cu luna iulie a acestui an urmând a avea implementată tehnologia necesară pentru a putea fi folosite cu noile chei digitale.

Apple a mai adăugat în iOS și o aplicație de traducere din și în 11 limbi care are cam aceleași funcționalități precum Google Translate, dar care, din păcate, nu este prea utilă dacă ai nevoie de traduceri în limba română. În plus, noile versiuni ale sistemelor de operare vin cu o mulțime de caracteristici pentru protejarea intimității utilizatorilor, limitând accesul aplicațiilor la bibliotecile foto, la dispozitivele din rețeaua locală, afișând în bara de stare pictograme speciale atunci când sunt activate microfoanele sau camerele dispozitivelor și oferind utilizatorilor posibilitatea de a partaja localizarea aproximativă și nu pe cea precisă.

Pe iPad, noua versiune de iPadOS permite scrierea cu Apple Pencil în orice câmp de text, sistemul putând recunoaște scrisul de mână și transforma automat în text dactilografiat.

Cele două actualizări mai aduc o mulțime de alte noutăți, iar în articolele către care fac trimitere linkurile de mai jos acestea sunt prezentate în detaliu:

Pentru fiecare caracteristică nouă a iOS 14 și iPadOS 14 există mai multe explicații pe care le puteți găsi în articolele mai sus menționate. Alături de aceste funcționalități noi și importante, pe parcursul perioadei de testare ce s-a întins pe durata a trei luni au mai fost introduse o mulțime de alte caracteristici noi în iOS 14 și iPadOS 14, iar despre acestea am vorbit în diferite articole pe care le veți găsi aici.

Ai un model de iPhone / iPad mai vechi?

Problema cu actualizările la versiunile majore ale iOS au fost modelele anterioare de iPhone. În cazul de față: iPhone 6s, iPhone SE, iPad 5, iPad Air 2 și nu numai.

Deși, spre deosebire de precedentele două versiuni majore de iOS, anul acesta Apple nu s-a mai oprit într-atât de mult asupra eventualelor îmbunătățiri în privința performanțelor iOS 14. Și, paradoxal, îmbunătățirile față de iOS 13 (o versiune care de la început și până la cea mai recentă versiune a fost și a rămas cu multiple erori și destul de instabilă) sunt remarcabile.

Testând iOS 14 și iPadOS 14 pe iPhone 11, iPhone 8 și iPad Pro (a treia generație), vă pot spune că, încă din primele versiuni beta ale acestor actualizări, performanțele au fost surprinzător de bune. Iar pe parcursul perioadei de testare, acestea s-au îmbunătățit constant, ajungând ca în ultimele versiuni beta să fie, din punctul meu de vedere, mai bune decât cele înregistrate în iOS 13.7. Din păcate, nu am testat această actualizare pe un iPhone SE / 6s, însă tind să cred că și acestea vor avea performanțe mai bune în noua versiune de iOS.

De ceea ce trebuie să țineți cont dacă doriți să faceți actualizarea la iOS 14 ori la iPadOS 14 este faptul că nu toate aplicațiile sunt compatibile. Și nu vorbim doar de aplicații pe care s-ar putea să nu le folosiți mereu, ci și de aplicațiile de Internet Banking ale unor bănci de la noi din țară. În plus, mai există aplicații care nu sunt complet funcționale în noua versiune de iOS și, chiar dacă majoritatea lor (și, în special, aplicațiile mari) funcționează fără probleme, s-ar putea să constați după actualizare că nu vei mai putea accesa unele dintre aplicațiile de care ai nevoie. Desigur, acestea vor fi actualizate în zilele și săptămânile următoare (în mod cert vor fi actualizate mai târziu decât de obicei fiindcă Apple a anunțat foarte din scurt data lansării iOS 14, iar mulți programatori nu au avut timp să pregătească actualizările în timp pentru lansare) pentru ca, astfel, să fie compatibile și cu cele mai recente versiuni de iOS și iPadOS.

Or, având în vedere problema cu compatibilitatea unor aplicații și / sau problema eventuală pentru utilizatorii modelelor mai vechi de iPhone și iPad, există trei opțiuni:

  1. Amână actualizarea: Nu actualiza dispozitivul la iOS 14 și / sau iPadOS 14, ci așteaptă până la lansarea iOS 14.1 și / sau iPadOS 14.1. În această actualizare, Apple va mai „șlefui” pe ici pe colo sistemul de operare, iar până la lansarea ei programatorii vor avea timp suficient pentru a-și optimiza aplicațiile.
  2. Actualizarea temporară: Dacă iOS 13.7 încă mai este semnat de Apple (cel puțin în prima săptămână de disponibilitate a iOS 14 și / sau iPadOS 14 ar trebui să mai fie), atunci poți încerca să îți actualizezi dispozitivul la iOS 14 și / sau iPadOS 14 doar temporar. Astfel, vei avea ocazia de a încerca această actualizare pe iPhone-ul/iPad-ul tău, iar în cazul în care performanțele și autonomia bateriei sunt dezamăgitoare, vei putea reveni la iOS 13.7. Reține însă că această „strategie” este una riscantă, întrucât Apple poate să înceteze în orice moment semnarea actualizării. De asemenea, nu recomand să încerci această opțiune dacă nu ești cât de cât priceput.
  3. Actualizare definitivă, situație în care vei suporta eventualele probleme de compatibilitate cu unele aplicații până când ele vor fi actualizate, dar și eventualele probleme de stabilitate specifice primelor versiuni ale unei actualizări majore de iOS (care par totuși să fie mai puține decât în alți ani) până la lansarea unor actualizări viitoare.

Desigur, pe lângă performanțe, trebuie să ne gândim și la mulțimea de noutăți cu care vin iOS 14 și iPadOS 14, precum și la îmbunătățirile în privința securității sistemului și a intimității utilizatorilor. Iar dacă ai un Apple Watch eligibil și vrei să îl actualizezi la watchOS 7 (o actualizare care va fi, de asemenea, lansată deseară), trebuie să știi că ai nevoie de iOS 14 și / sau iPadOS 14 pentru a face acest lucru.

Probleme cu iCloud? Atenție!

Un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch conectat la iCloud, pe care există probleme cu autentificarea în acest cont, va cere, după actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14, introducerea parolei.

Aceasta ar putea fi o problemă pentru utilizatorii care au uitat parola contului de iCloud (poți încerca mai întâi să o resetezi urmând pașii de aici), precum și pentru cei care folosesc un iPhone la mâna a doua despre care cred că s-ar putea să fie blocat în iCloud (există această incertitudine atât timp cât dispozitivul nu a fost restaurat niciodată înainte sau după achiziție).

Totuși, atât timp cât ați făcut trecerea la iOS 14 și / sau iPadOS 14 prin actualizarea dispozitivului și nu prin restaurarea lui, veți putea sări peste logarea în contul de iCloud (cu excepția situației în care dispozitivul a avut bypass iCloud).

Dacă ai iPhone blocat într-o rețea de telefonie mobilă…

Imediat după actualizarea la o versiune majoră de iOS, orice iPhone va cere activarea folosind o cartelă SIM.

iOS 14 nu face excepție de la această regulă, așa că utilizatorii care folosesc un iPhone blocat în rețeaua unui operator dintr-o altă țară, fie că au sau nu o cartelă de decodare parțială (Gevey / R-SIM), trebuie să ia aminte de acest lucru.

Astfel, în cazul în care folosești iPhone-ul fără niciun SIM (ca și pe un iPod, de exemplu), îți recomandăm să eviți să faci actualizarea, întrucât vei rămâne cu telefonul inutilizabil până în momentul în care îl vei debloca ori vei avea o cartelă din rețeaua în care este codat. De asemenea, și în situația în care folosești o cartelă de decodare îți recomandăm să eviți actualizarea la iOS 14 până în momentul în care ești 100% sigur de faptul că acea cartelă este compatibilă cu versiunea de iOS pe care urmează să o instalezi.

Activarea nu va reprezenta o problemă pentru tine, atât timp cât iPhone-ul tău este unul niciodată blocat (neverlocked), a fost deblocat definitiv (la operator ori folosind un serviciu terț de decodare) ori este blocat în rețeaua unui operator din țară și ai o cartelă de la acesta.

Pregatire iPhone, iPod touch și / sau iPad pentru iOS 14 și / sau iPadOS 14

Curață-ți dispozitivul

După ce ai luat la cunoștință toate cele descrise mai sus și ai decis că raspunsul la întrebarea Vrei să faci actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14 pe terminalul tău iPhone / iPod? este afirmativ, atunci poți să începi procesul de pregătire.

În primul și în primul rând, ceea ce trebuie făcut înainte de a face actualizarea la o versiune nouă a iOS, cu atât mai mult la una majoră, este să îți cureți dispozitivul. Și nu, nu de praf sau alte reziduuri, ci de aplicațiile vechi pe care nu le mai folosești.

De asemenea, dacă ai un dispozitiv iPhone cu spațiu mic de stocare și nu mai ai loc pe el pentru a instala iOS 14 și / sau iPadOS 14, poți urma recomandările de mai jos:

  • Șterge aplicațiile pe care nu le folosești, de care nu ai nevoie sau care ocupă prea mult spațiu de stocare.
  • Șterge pozele de care nu mai ai nevoie și importă-le pe un computer sau într-o aplicație de stocare în cloud pe cele pe care nu dorești să le revezi atât de des.

Tutorialele menționate mai jos te vor ajuta să realizezi aceste lucruri:

Eliberarea spațiului de stocare este importantă în special pentru cei care dețin modele de iPhone cu 16 GB / 32 GB spațiu de stocare și vor să facă actualizarea wireless, deoarece iOS 14 și / sau iPadOS 14 are nevoie de ceva spațiu liber pentru a fi instalată prin această metodă – în jur de 4 GB (probabil câteva sute de MB în plus sau în minus, în funcție de dispozitiv). Așa că nu te încrede doar în cei 1-1,5 GB pe care îi va arăta dispozitivul că îi ocupă actualizarea iOS 14 și / sau iPadOS 14, pentru că aceia nu sunt toți, ci doar dimensiunea actualizării ce urmează a fi descărcate.

Notă: Dacă nu poți elibera atât de mult spațiu de stocare va trebui să apelezi la un PC cu iTunes / un Mac (via Finder) pentru a face actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14, întrucât prin această metodă este nevoie de aproximativ jumătate din spațiul de stocare necesar pentru actualizarea wireless.

Nota 2: În cazul în care ai șters cam totul și tot nu ai spațiu pentru actualizare (fie ea și prin iTunes), atunci s-ar putea să fii nevoit să îți restaurezi iPhone-ul sau iPad-ul. Mai multe detalii aici.

Nota 3: Spațiul de stocare de care aveai nevoie pentru a face actualizarea va fi eliberat de pe dispozitivul tău imediat după instalarea iOS 14 și / sau iPadOS 14. Ba chiar mai mult decât atât, se prea poate să descoperi că după actualizare ai puțin mai mult spațiu de stocare liber decât înainte (de regulă, actualizările majore de iOS eliberează cache-ul aplicațiilor și alte date nenecesare).

Efectuează un backup

Deși actualizările la noile versiuni de iOS decurg, de regulă, fără problemă, nu se știe niciodată când ceva nu va funcționa conform planului, iar restaurarea dispozitivului va rămâne singura soluție

De aceea, înainte de a apăsa pe „Descărcați și instalați / Instalați” pentru a actualiza iPhone-ul sau iPod-ul touch la o nouă versiune de iOS, fie ea majoră sau nu, noi le recomandăm cititorilor noștri să facă un backup dispozitivelor lor.

Backupul creează o copie de siguranță a tuturor datelor de pe un iPhone sau iPod touch, oferind astfel utilizatorilor o soluție rapidă și sigură pentru recuperarea, în caz de nevoie, a tuturor lucrurilor stocate pe dispozitivele lor. Și când spunem „recuperarea tuturor lucrurilor,” ne referim la absolut tot – de la aranjamentul aplicațiilor pe ecranul principal și fundaluri la datele din aplicații, pozele tale, mesajele șamd.

Backupul unui dispozitiv cu iOS poate fi făcut prin două metode: iCloud și iTunes. Prima metodă este și cea mai simplă și mai convenabilă deoarece funcționează doar cu o conexiune la o rețea Wi-Fi, iar la nevoie îți va pune la dispoziție backupul oriunde te-ai afla.

Cea de-a doua metodă este aproape la fel de simplă ca și prima, dar nu este la fel de convenabilă (presupune conectarea dispozitivului cu iOS la un computer pe care este instalată aplicația iTunes / la un Mac cu macOS Catalina (sau ulterior) și nu îți permite să restaurezi iPhone-ul din backup decât dacă îl conectezi la computerul pe care este stocat acel backup). Chiar și așa, ea este preferată de utilizatorii care nu au acces la o rețea Wi-Fi (stabilă), precum și de cei care nu au suficient spațiu de stocare liber pe iCloud ori nu folosesc deloc iCloud.

Așadar, indiferent de metoda care se potrivește mai bine pentru tine, urmează unul dintrte tutorialele de mai jos pentru a vedea cum să faci backup dispozitivului tău:

Notă: În cazul backupului iTunes / Finder, îți recomandăm să îl arhivezi pentru a preîntâmpina o eventuală suprascriere a lui (detalii în tutorialul de mai sus).


Recomandare: Ar fi bine de știut că cel mai bun mod de a face actualizarea la o versiune majoă a sistemului de operare iOS este „pe curat.” Ea presupune restaurarea dispozitivului și configurarea lui ca nou, înlăturând toate problemele de natură software ce ar putea să îți facă probleme, eliberând spațiu de stocare și chiar ajutând la creșterea ușoară a autonomiei bateriei. Din păcate, această metodă duce automat la pierderea tuturor datelor tale, cu excepția celora ce fuseseră sincronizate cu iCloud (de exemplu, contacte, notițe, calendare, favorite, poze din Biblioteca foto iCloud etc. + datele din aplicațiile ce sunt sincronizate cu iCloud ori sunt bazate pe cloud) sau cu iTunes, la reconectarea în toate conturile tale, reconfigurarea dispozitivului șamd.

Totuși, în cazul în care nu ai vrea să apelezi la o metodă atât de radicală, poți să încerci următorul „truc”: fă actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14 prin metoda tradițională, iar dacă nu ești multumit de performanțele dispozitivului tău, restaurează-l și configurează-l ca și iPhone / iPod nou.

Câteva linkuri utile pentru sincronizarea datelor:


Efectuează toate actualizările disponibile

Da, înainte de a face actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14 este cât se poate de recomandat să faci toate actualizările disponibile pentru iPhone-ul sau iPod-ul tău.

Asta înseamnă, în primul rând, să actualizezi dispozitivul la iOS 13.7 atât cât mai ai vreme, întrucât această actualizare de iOS include toate optimizările pentru ca procesul de upgrade să decurgă fără probleme, iar datele tale să nu fie pierdute.

În al doilea rând, intră pe App Store și verifică dacă sunt aplicații care trebuie actualizate. Nu de alta, dar multe dintre aplicațiile pentru iOS vor fi actualizate în această perioadă pentru a include compatibilitate cu iOS 14 și / sau iPadOS 14.

Verificarea actualizărilor de aplicații disponibile se face din App Store > Profil > Actualizări (în cazul în care ai actualizări disponibile, atinge butonul „Actualizați tot”).

Bonus: Fii cu un pas înaintea tuturor

Miercuri, pe 16 septembrie, te așteptăm pe iTutorial.ro pentru a afla primul când a fost lansat iOS 14 și iPadOS 14. Pentru asta, nu uita să ne urmărești pe Facebook, Twitter și/sau Tumblr, și să te abonezi la notificările noastre web.

De asemenea, dacă dorești să fii printre primii care au descărcat și instalat iOS 14 și / sau iPadOS 14, atunci asigură-te că iPhone-ul, iPod touch-ul, iPad-ul tău este suficient de încărcat (are minimum 50% baterie), este conectat la o rețea Wi-Fi și are câțiva GB spațiu de stocare liber. Alternativ, dacă vrei să faci actualizarea via iTunes, asigură-te că ai computerul conectat la Internet și cea mai recentă versiune a programului instalată.

Actualizarea la iOS 14 și / sau iPadOS 14 se va face din Configurări > General > Actualizare software, de pe iPhone, iPod touch și / sau iPad sau accesând butonul Caută o actualizare în iTunes. Mai multe detalii în tutorialul de mai jos:

Notă: În primele ore de după lansarea iOS 14 și / sau iPadOS 14 s-ar putea ca actualizarea la noua versiune de iOS să decurgă ceva mai greoi întrucât zeci de milioane de utilizatori vor încerca să își actualizeze dispozitivele, iar serverele Apple s-ar putea mișca ceva mai greu decât de obicei.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

1 COMENTARIU

  1. Un tutorial foarte practic si complet, de mare ajutor mai ales pentru incepatori. Practic iti spune pas cu pas ce trebuie sa faci. De mare ajutor!

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.